Τέλος ο Μπουονανότε από την ΑΕΚ!

Ήταν μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη. Ο Ντιέγκο Μπουονανότε ήρθε μετά βαΐων και κλάδων στην ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι και εν μέσω θριαμβευτικών ιαχών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ωστόσο φεύγει ένα χρόνο αργότερα, με προσφορά μικρότερη του αναμενόμενου!

Επειδή, όμως, η ΠΑΕ λειτουργεί ορθολογικά εδώ και δύο χρόνια από τότε που ανασυντάχθηκε, η έλευση, η παρουσία και η αποχώρηση του Αργεντινού μέσου αφήνουν τεράστιο κέρδος στην ομάδα.

Κατ΄ αρχήν, ο Μπουονανότε φεύγει ευτυχής και χαρούμενος, διότι ένιωσε ότι η καριέρα του πήρε και πάλι την ανιούσα, άρα θα διαφημίσει την ΑΕΚ όπου κι αν πάει. Μπορεί να μην έδωσε το κάτι παραπάνω, αλλά δημιούργησε καλό στατιστικό φάκελο που ευνόησε τον ίδιο και την ομάδα. Στην Ελλάδα όλοι ξέρουμε ότι τα περισσότερα γκολ τα πέτυχε με αντιπάλους χαμηλού επιπέδου, αλλά η στατιστική υπηρεσία κατέγραψε πως ήταν εκ των πρώτων σκόρερ της ΑΕΚ στο θεσμό που κατέκτησε.

Επίσης, ο Ντιέγκο ήρθε τσάμπα και στοίχισε στην ΑΕΚ γύρω στις 400.000 ευρώ (για συμβόλαιο ενός έτους), ενώ θεωρητικά η παρουσία του ώθησε τουλάχιστον κατά 10% τις περσινές πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας. Σήμερα, η ομάδα θα εισπράξει ένα ποσό που θα καλύψει εντελώς το περσινό του κασέ, ενώ παράλληλα ξεφορτώνεται το βαρύτερό της συμβόλαιο! Καλύτερα δεν γίνεται.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, φάνηκε πως ως μονάδα δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το να ξέρεις 100 κιλά μπάλα φτάνει μόνο για να κάνεις πλάκα στη Λάρισα και στον Πανελευσινιακό. Ωστόσο, δυστυχώς για τον ίδιο τον Μπουονανότε, για να υπηρετήσεις μία μεγάλη ανδρική ομάδα πρέπει να έχεις και τα φυσικά προσόντα. Όσο κι αν προσπάθησαν Δέλλας, Πογιέτ και Μανωλάς, θέση στο 4-2-3-1 ή στο 4-3-3 δεν μπόρεσε να βρει ο Ντιέγκο προκειμένου να εκτοπίσει κάποιον εκ των Βάργκας, Μάνταλο ή Μπαρμπόσα…

Για να δούμε πως θα χειριστεί η ΠΑΕ αυτή την εξέλιξη. Για την ώρα έχει ξεφορτωθεί δύο συμβόλαια (Μπαρόχα, Μπουονανότε), έχει προσθέσει δύο καινούρια (Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι) και στην ουσία έχει ενισχυθεί σε δύο θέσεις χωρίς μεγάλες οικονομικές απώλειες. Η ΠΑΕ εξαργυρώνει την τακτική που τη θέλει να επιλέγει παίκτες με πονηρό τρόπο, αλλά και την αναμενόμενη κατακόρυφη άνοδο της χρηματιστηριακής αξίας των ποδοσφαιριστών, λόγω της φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων, δηλαδή της κατακόρυφης πορείας του brand name της ομάδας (Football League 2, Football League, Super League, Κυπελλούχος, Ευρωπαία κ.ο.κ.).

Αυτές είναι μικρές επιχειρησιακές επιτυχίες της ΠΑΕ ΑΕΚ. Πλέον αναμένονται οι μεγαλύτερες (γήπεδο, πρωτάθλημα, ευρωπαϊκοί όμιλοι, εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου…)

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα