Τέσσερα… ντεμπούτο και συνεχίζει για το… πέμπτο ο Εσιέν!

Πολλά και… πικάντικα έχουν γραφτεί για τη μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν στον Παναθηναϊκό. Ότι οι «πράσινοι» αλλάζουν τους όρους του πρωταθλήματος, ότι – διά στόματος του Γιάννη Αλαφούζου – ήταν μία «εξαιρετική περίπτωση που δικαιολογεί την υπέρβαση» και πολλά ακόμα. Το καλύτερο όμως, γράφτηκε από τον φίλα προσκείμενο και άρα εκφραστή της γενικότερης παναθηναϊκής γραμμής, Τύπο. «Το δώρο στον Παναθηναϊκό, με το όχι του Μαρινάκη στον Εσιέν». Αυτό, ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να ξεχωρίσει από τις ατάκες του καλοκαιριού.

Ο Γκανέζος ήρθε τον Ιούνιο μετά Βαΐων και Κλάδων. Οπαδοί τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο με βεγγαλικά, καπνογόνα και όλα τα… προαπαιτούμενα! Ξεκίνησε να κάνει προπονήσεις. Ενθουσιασμός είχε καταβάλει ολόκληρη την παναθηναϊκή οικογένεια, η οποία αδημονούσε να δει τον σπουδαίο άσο της Μίλαν, της Τσέλσι και πάει λέγοντας, να φοράει την πράσινη φανέλα και να ζωγραφίζει στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο… στοπ, ήρθε με τη δικαιολογία της φυσικής κατάστασης. Χρειάζεται χρόνο ο άνθρωπος, προκειμένου να φτάσει το επίπεδο των υπολοίπων. Το «μάσησε το κουτόχορτο» ο οπαδός και τι άλλο μπορούσε να κάνει άλλωστε; Αυτό έχουμε, αυτό εμπιστευόμαστε. Αν υπάρχει λογική ένας παίκτης να έρχεται από τη Μίλαν και το καμπιονάτο, να είναι διεθνής και να υπολείπεται σε φυσική κατάσταση από τους… κενταύρους του ελληνικού πρωταθλήματος; Όχι δεν υπάρχει.

Το καλοκαίρι πέρασε λοιπόν, ήρθε το φθινόπωρο και σε λίγο καιρό θα μας αφήσει χρόνους κι αυτό και θα μπει ο χειμώνας. Ο Εσιέν… έκανε ντεμπούτο μία φορά κάθε μήνα. Ποια είναι η… καθιερωμένη φράση; «Στα μέσα…» του τάδε μήνα. Το πρώτο ματς της ομάδας μετά τις 15 του κάθε μήνα που έχει περάσει, είναι αυτό που ΘΑ έκανε την παρθενική του εμφάνιση ο Γκανέζος. Άλλαξε κάτι από τότε; Όχι! Συνεχίζεται το ίδιο «παιχνιδάκι». Ο Εσιέν ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα, η διοίκηση λέει τα δικά της και οι οπαδοί περιμένουν (;) το ντεμπούτο του 32χρονου ποδοσφαιριστή. Το ερωτηματικό που τίθεται είναι το πόσοι οπαδοί περιμένουν πλέον ως μεσσία τον Γκανέζο; Διότι η ιστορία με τα… ντεμπούτο του Εσιέν στον Παναθηναϊκό έχει καταντήσει ανέκδοτο στα social media, με τους «πράσινους» να αυτοσαρκάζονται και ορισμένοι να προβλέπουν ότι αυτό το πολυπόθητο «ντεμπούτο» δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, διότι σύντομα ο παίκτης θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα. Ακόμη και αυτό ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό, όσο λέγεται, ακούγεται ή γράφεται. Ενδιαφέρον όμως, έχει να δούμε πόσα είναι τα «ντεμπούτο» που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα ο 32χρονος σούπερ σταρ του «τριφυλλιού»:

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ 1
18 Αυγούστου: Ξεκίνησε προπονήσεις με ορίζοντα το πρώτο ματς με την Κλαμπ Μπριζ, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Προέκυψε η εγχείριση στους κοιλιακούς, οπότε η σκέψη αυτή εγκαταλείφθηκε και η ημερομηνία… έναρξης μεταφέρθηκε για τις 18/8 και το πρώτο ματς με την Καμπάλα, για τα play off του Europa League, καθώς ήδη είχε επέλθει ο πρώτος αποκλεισμός στην Ευρώπη. Όπως γνωρίζετε, πάει αυτό…

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ 2
22 Αυγούστου: Κάτι οι δυσκολίες, κάτι το ένα, κάτι το άλλο, κάτι να μην το… πιέσουμε το παιδί και πάθει καμιά υποτροπή, το ντεμπούτο μεταφέρθηκε για το φιλικό με την Ουντινέζε, στις 22/8. Όσον τον είδατε εσείς, άλλο τόσο τον είδαμε και ‘μεις…

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ 3
23 Σεπτεμβρίου: Από το φιλικό με τους Ιταλούς πήγαμε στο ματς πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό, στις 23/9. Ο Εσιέν ακολουθούσε ειδικά προγράμματα, τα δελτία Τύπου έδιναν και έπαιρναν, αλλά τελικά… άνθρακες ο θησαυρός, καθώς ούτε στην αποστολή επιλέχθηκε ο παίκτης, ούτε συμπεριλήφθηκε ποτέ στα πλάνα του Αναστασίου.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ 4
18 Οκτωβρίου: Αφού ξεπεράστηκαν υποτροπές, αλκοτέστ, νέοι τραυματισμοί και… άσχημες στιγμές, το νέο ραντεβού με την ιστορία ορίστηκε για τις 18/10, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Για την Κυριακή αυτή δηλαδή. Φυσικά, ο παίκτης δεν είναι έτοιμος και ως εκ τούτου, το… πάμε για ένα μήνα μετά, προκειμένου να έχει… καλύψει και πάλι το χαμένο έδαφος. Το μόνο χαμένο έδαφος που υπάρχει, είναι αυτό που έχει φύγει κάτω από τα πόδια της διοίκησης του «τριφυλλιού», η οποία τίναξε τον προϋπολογισμό της ομάδας στον αέρα για να φέρει τον Εσιέν στην Αθήνα και δεν έχει πάρει πίσω ούτε… λεπτό συμμετοχής!

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ 5
21 Νοεμβρίου: «Πηδήξαμε» λοιπόν έναν μήνα μετά και φτάσαμε στις 21/11. Τότε, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» λοιπόν, δίχως καμία ποδοσφαιρική λογική, διέρρευσαν πως αυτή είναι η ημερομηνία – διορία που έχει ο παίκτης, ώστε να ξεκινήσει την αγωνιστική του δράση με την πράσινη φανέλα! Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι είναι καθ’ όλα έτοιμος. Δίχως επίσημο παιχνίδι για σχεδόν ένα εξάμηνο, δίχως επίσημο παιχνίδι με τη νέα του ομάδα και τους νέους του συμπαίκτες, δίχως… χίλια δίχως, ο Αναστασίου ή ο όποιος προπονητής είναι τότε στον πάγκο, θα πάρει τον Εσιέν και θα τον ρίξει στη «μητέρα των μαχών», στο ντέρμπι των «αιωνίων», απέναντι στην ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος – μην ξεχνιόμαστε – τον έκανε… δώρο στον Παναθηναϊκό με το «όχι» του.

Πρόκειται σαφώς για μία ιστορία που βγάζει γέλιο, αλλά και δάκρυ. Ακριβώς γιατί βασίστηκε πάνω στην ελπίδα και τα όνειρα των εκατομμυρίων οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι, μέσα στη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν, ευελπιστούσαν να πάρουν μία χαρά από την ομάδα τους. Αυτή η ιστορία έχει καταντήσει σαν το… σκίσιμο των μνημονίων στην Ελλάδα. Όλο τα σκίζουμε και όλο υπογράφουμε νέα! Έτσι και ο Εσιέν, όλο κάνει ντεμπούτο και όλο… πάει για το επόμενο, φτάνοντας αισίως στον αριθμό πέντε! Αυτό που ελπίζουμε τουλάχιστον, είναι να μην φτάσει η Ελλάδα μας και στο… πέμπτο μνημόνιο! Διότι ο Εσιέν θα φύγει και ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την πορεία του. Οι επιπτώσεις των μνημονίων όμως μένουν και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Προκαλεί εντύπωση ωστόσο, για το ποιος ευθύνεται που ο Εσιέν αποκτήθηκε με πρόβλημα στους κοιλιακούς. Πώς δεν εντοπίστηκε το πρόβλημα στις εξετάσεις; Ο Παναθηναϊκός διαθέτει δύο γιατρούς (Παναγιώτη Κουλουμέντα και Στάθη Χαραλαμπίδη), και τριμελή ιατρική ομάδα (Βασίλης Οικονομίδης, Απόστολος Δρίτσας και Οδυσσέας Πάγιας). Κανείς δεν διέγνωσε το πρόβλημα το καλοκαίρι; Ο Γκανέζος πέρασε από εξετάσεις στις 2 Ιουνίου, στο ιατρικέ κέντρο Υγεία, στο Μαρούσι, υπό την εποπτεία του ιατρικού τιμ των «πράσινων». Τι έβγαλαν οι εξετάσεις του; Ότι οι εγχειρήσεις στους χιαστούς δεν έχουν πρόβλημα και τα μοσχεύματα είναι μία χαρά και ότι απλώς έχει… καταπονημένο μυϊκό σύστημα, λόγω της πολύχρονης καριέρας του και χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα. Με άλλα λόγια, μεταβίβασαν την ευθύνη στον γυμναστή Γιουσέφ Φος! Από τότε, έχουν συμβεί τα… πάντα, αλλά ευθύνες δεν έχουν αποδοθεί σε κανέναν…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα