Τέσσερις νεκροί από συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους

Τέσσερις νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της συντριβής και της ανάφλεξης αιθιοπικού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους στο  αεροδρόμιο του Μογκαντίσου.

Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σομαλίας έκλεισε μετά το δυστύχημα, που συνέβη κατά την προσγείωση του αεροπλάνου. Πηγές του αεροδρομίου ανέφεραν ότι σειρά εκρήξεων ακολούθησε τη συντριβή και ανάφλεξη του μεταγωγικού αεροσκάφους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν να μετέφερε πυρομαχικά ή άλλα εύφλεκτα υλικά.

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας, πάντως, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το συμβάν. Από την πλευρά του, ο ειδικός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τη Σομαλία Νικ Κέι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την «τραγική συντριβή».

Η Αντίς Αμπέμπα ανέπτυξε στρατιωτική δύναμη το 2011 στην νοτιοδυτική Αιθιοπία για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών ανταρτών σεμπάμπ στο πλευρό της στρατιωτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης, του σομαλικού στρατού και των κενυατικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο αιθιοπικός στρατός συνέβαλε στην κατάληψη πολλών βάσεων των σεμπάμπ στην περιοχή. Τους τελευταίους μήνες, όμως, η Αντίς Αμπέμπα έχει αρχίσει να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από τον τομέα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα