Τίτλοι τέλους στην καριέρα του Κατσουράνη

Ακόμη και τα πιο σπουδαία, κάποια στιγμή τελειώνουν… Ο Κώστας Κατσουράνης ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, λίγες ώρες μετά τη συμμετοχή στο ματς κυπέλλου Αυστραλίας με τη φανέλα της Χαϊδελβέργης, κόντρα στη Μελβούρνη.

Μπορεί η ήττα με 5-0 που γνώρισε η ομάδα του να μην ήταν το καλύτερο φινάλε, ωστόσο μία καριέρα είκοσι χρόνων, με τίτλους, διεθνή πορεία και εικόνες που ελάχιστοι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν, δεν είναι δυνατόν να σβήσει σε μία νύκτα.

Ο Κώστας Κατσουράνης εμφανίστηκε στα γήπεδα με τη φανέλα της Δόξας Χαλανδρίτσας. Το 1996 τον ανακάλυψε η Παναχαϊκή, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2002, οπότε πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ. Το 2000, είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά διάφορες συγκυρίες δεν επέτρεψαν τη μετακίνησή του. Στην ΑΕΚ κάθισε μέχρι το 2006. Τη χρονιά εκείνη ξεκίνησε η διεθνής πορεία του παίκτη, με τη μεταγραφή του στην Μπενφίκα.

Ότι δεν έγινε το 2000, έγινε το 2009. Ο Κατσουράνης γύρισε στην Ελλάδα για τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Κάθισε μέχρι το 2012 και ακολούθως πήγε στον ΠΑΟΚ. Μία σεζόν με τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν αρκετή και το 2014 επέλεξε να αγωνιστεί στις Ινδίες και στην Πούνε Σίτι. Το 2015 επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Ατρομήτου. Το τελευταίο του ματς, ήταν το ένα και μοναδικό με τη Χαϊδελβέργη, στη μακρινή Αυστραλία.

Τη φανέλα της Εθνικής ομάδας ξεκίνησε να τη φοράει το 2003 και από τότε μετράει 116 συμμετοχές και 10 γκολ. Κατέκτησε ένα κύπελλο Πορτογαλίας, ένα νταμπλ με τον Παναθηναϊκό και το Euro 2004 με την Εθνική ομάδα. Πλέον, ανοίγει πανιά για άλλες δραστηριότητες, ενώ δεν έχει διευκρινίσει αν θα εξακολουθήσει την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, από άλλο πόστο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα