Τα αλλάζει όλα…

Ο Ολυμπιακός επανήλθε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή, την ίδια στιγμή που ανάκτησε τον τίτλο του φαβορί, γεγονός που αποδέχονται ακόμη και οι αντίπαλοί του.

Ωστόσο, ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στο λιμάνι του Πειραιά. Η αντικατάσταση του Μίτσελ Γκονζάλεθ από τον Βίτορ Περέιρα αποφασίστηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει δύο σκοπούς. Πρώτον, να αλλάξει το αρνητικό κλίμα και να ηρεμήσουν αρκετοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν έρθει σε ρήξη με τον Ισπανό. Δεύτερον, διότι η διοίκηση θεώρησε ότι ο Πορτογάλος θα αξιοποιήσει καλύτερα το έμψυχο δυναμικό, στο οποίο ο Μίτσελ δεν φάνηκε να πιστεύει, βάσει των τελευταίων δηλώσεων που πραγματοποίησε πριν την απομάκρυνσή του.

Ο Βίτορ Περέιρα, λοιπόν, έχει καταστρώσει ένα συγκεκριμένο πλάνο για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού. Στη συζήτηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ξεκαθαρίστηκε ότι βασική προτεραιότητα της διοίκησης, άρα και του ίδιου, θα είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού, το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν υπεραρκετό για την κατάκτηση του τίτλου και την πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση του Europa League. Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά την παρουσίαση του Πορτογάλου, στον Τύπο, δεν ήταν τυχαίες. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εκδήλωσε τη δυσαρέσκειά του για τη… φρενίτιδα περί μεταγραφών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ομάδα δεν χρειάζεται ενίσχυση για να κερδίζει άνετα τον Πλατανιά, στο «Καραϊσκάκη».

Ποιες είναι οι αλλαγές που προσανατολίζεται να κάνει ο Βίτορ Περέιρα για να κάνει πιο εντυπωσιακό και πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό; Ο Πορτογάλος καλείται να λειτουργήσει βάσει των δεδομένων που έχει – και όχι σύμφωνα με τις κινήσεις που ενδεχομένως να γίνουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, μία πρώτη κίνηση του Περέιρα, θα είναι η χρησιμοποίηση του Τσόρι Ντομίνγκες σε ρόλο καθαρά οργανωτή, αλλά από την περιοχή του Ρομπέρτο. Με άλλα λόγια, ο Αργεντινός θα «κουβαλάει» την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, οργανώνοντας το παιχνίδι της ομάδας του σε όλο του το φάσμα, δίχως να περιμένει την πάσα από τα αμυντικά χαφ, ξοδεύοντας περιττή ενέργεια. Παράλληλα, σκοπεύει να αξιοποιήσει την ικανότητα του Ιμπραΐμ Αφελάι να κινείται παράλληλα με την αντίπαλη περιοχή, αλλάζοντας όλες τις θέσεις πίσω και δίπλα από τον ή τους επιθετικούς.

Μία ακόμη αλλαγή, την οποία σκέφτεται και εξετάζει ο Περέιρα, είναι η προώθηση του Αρτούρ Μαζουακού στα χαφ. Ο Πορτογάλος διέκρινε κάτι που ήταν φανερό στα παιχνίδια του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα στο Champions League. Ο Μαζουακού είναι όντως ένας ιδιαιτέρως ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, όμως υστερεί στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Γάλλος είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια και διαθέτει επίσης εξαιρετική σέντρα, στοιχεία τα οποία θέλει να εκμεταλλευθεί ο Βίτορ Περέιρα.

Πρόβλημα η άμυνα

Το μεγάλο πρόβλημα, πάντως, εντοπίζεται στο κέντρο της άμυνας. Η αποχώρηση του Ερίκ Αμπιντάλ άφησε ένα μεγάλο κενό, ενώ ο Μποτία δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, τουλάχιστον στο επίπεδο που αρμόζει σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ο Πορτογάλος στην εισήγησή του κατέστησε σαφές πως όλα τα υπόλοιπα καλύπτονται εκ των έσω, αλλά λύση στο κέντρο της άμυνας πρέπει να δοθεί με μεταγραφή. Η προσπάθεια της διοίκησης, λοιπόν, στο μεταγραφικό παζάρι, αφορά σχεδόν αποκλειστικά την απόκτηση ενός στόπερ. Τα ονόματα των Μικαέλ Σιανί, από τη Λάτσιο και του Λουίς Νέτο από τη Ζενίτ είναι εκείνα που έχουν ακουστεί περισσότερο, ενώ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που εξετάζονται.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, επιδιώκουν και μία μεταγραφή τόσο ουσίας, όσο και… μάρκετινγκ. Επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περίπτωση του Τόμας Ροζίτσκι, αλλά προέκυψαν διάφορες δυσκολίες. Δεν έκλεισε οριστικά το συγκεκριμένο κεφάλαιο, παρά την αρνητική απάντηση του Τσέχου, αλλά, πλέον, η προσοχή των «ερυθρόλευκων» έχει στραφεί στο ενδεχόμενο «επιστροφής» του Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος παραχωρείται δανεικός από την Άρσεναλ. Η συγκεκριμένη περίπτωση επίσης συναντά αρκετές δυσκολίες, καθώς στο παιχνίδι έχει μπει δυνατά και η Μπενφίκα, ενώ ο Βενγκέρ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα δώσει τον Κοσταρικανό σε αγγλική ομάδα ή αν θα άρει τον περιορισμό που είχε στο μυαλό του. Παράλληλα, ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν έχει, επίσης, ξεκαθαρίσει τη θέση του, εν προκειμένω, αν επιθυμεί να αγωνιστεί και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σε κάθε περίπτωση, το βασικό μέλημα του Βίτορ Περέιρα είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του πιστεύουν στην αξία των παικτών και θεωρούν καθέναν ξεχωριστά ως επένδυση. Για τον λόγο αυτό, δεν επιθυμούν να «κάψουν» κανέναν και αξιώνουν από το τεχνικό τιμ να δουλέψει μαζί τους και να αποδώσει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα