«Τα νέα μέτρα είναι ήδη εδώ»

«Ναι στην μετακίνηση και την αναδιοργάνωση και την αξιολόγηση, όχι όμως στις απολύσεις» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης εκφράζοντας την θέση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για «αναλγησία» εξηγώντας πως «οι εργαζόμενοι του Δημοσίου που θα απολυθούν θα προστεθούν σε όσους είναι ήδη άνεργοι». «Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δουν από που θα κόψουν κόσμο. Το δημοσιονομικό δε όφελος από όλη αυτήν την κινητικότητα είναι ελάχιστο» συμπληρώνει.
Διερωτάται δε ο κ. Παπαδημούλης «αν δεν υπήρχαν νέα μέτρα, τότε προς τι το πολυνομοσχέδιο;».
«Ζούμε το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κατάστασης. Για πολλοστή φορά, με το επιχείρημα ότι δεν θα πάρουμε τη δόση, έρχονται νέα μέτρα. Κι επειδή ακούμε την κυβερνητική προπαγάνδα να προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο, λέμε ότι κάτι τέτοιο είναι ψέμα, και απόδειξη γι’αυτό είναι το πολυνομοσχέδιο που έρχεται άμεσα στη Βουλή. Αν δεν υπήρχαν νέα μέτρα, τότε προς τι το πολυνομοσχέδιο; Άλλωστε, έχει ήδη υπογραφεί από την πρώην τρικομματική κυβέρνηση ότι θα γίνουν 15.000 απολύσεις -4.000 το 2013 και άλλες 11.000 το 2014, πράγμα που σημαίνει ότι η διαθεσιμότητα είναι ο προθάλαμος της απόλυσης για χιλιάδες εργαζόμενους» απάντησε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα