“Τα πυροτεχνήματα του Τσίπρα”

Για επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς κάνει λόγο η Ν.Δ. στη σκιά της υπόθεσης των Wikileaks και η ηγεσία της προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα της διαρροής της διαρροής Τόμσεν – Βελκουλέσκου. Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη προσπαθούν να κατανοήσουν το παιχνίδι, όπως χαρακτηριστικά λένε, του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο έχει επικίνδυνα χαρακτηριστικά.

Το βασικό όμως ερώτημα που τίθεται από το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη είναι τι ακριβώς επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα διερωτώνται αν η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα,  «πως θα το δεχτούν οι Ευρωπαίοι;»

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν ότι η κυβέρνηση κινείται επικοινωνιακά και προσπαθεί με «πυροτεχνήματα» να ανταπεξέλθει τις δυσκολίες των μέτρων που πρέπει να λάβει και ορισμένα κεντρικά στελέχη της, αναφέρουν ότι ζούμε ημέρες του 2015.

Στη Ν.Δ. πιστεύουν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, τα μέτρα θα κατατεθούν στη Βουλή και ο Αλ. Τσίπρας θα επιχειρηματολογήσει ότι ύψωσε το ανάστημά του στους ξένους και ειδικά στο… μισητό ΔΝΤ. Ο «εξωτερικός εχθρός» χρειάζεται για να στηθεί ένα σκηνικό σύγκρουσης για εσωτερική κατανάλωση, σε μια προσπάθεια να τονώσει την ήδη θρυμματισμένη εικόνα του.

Επίσης, δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λόγω και της σύγκρουσης με το ΔΝΤ, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα για σενάριο να γίνει ένα ακόμα δημοψήφισμα!

«Φοβάμαι ότι ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ» ήταν το σχόλιο του Κυρ. Μητσοτάκη το περασμένο Σάββατο από τη Λάρισα.

Παράλληλα, η Ν.Δ. θέτει θέμα προστασίας των συνομιλιών και του απορρήτου τους, όπως είπε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας τονίζει ότι το μεγάλο ερώτημα στο οποίο οφείλει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας είναι ποιος ηχογράφησε τη συνομιλία και ποιος έκανε τη «διαρροή».
Ο Κουμουτσάκος

Μειωτική χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, την επιστολή Λαγκάρντ προς τον κ. Τσίπρα και πρόσθεσε ότι είναι πολύ δυσάρεστο να απομειώνεται με τέτοιο τρόπο ο πρωθυπουργός της χώρας. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Κουμουτσάκος, χαρακτήρισε προσβλητική για τη χώρα την επιστολή Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι η απάντησή της οριοθετεί ένα καινούργιο περιβάλλον.

Επιπλέον, επεσήμανε τον κίνδυνο για τη χώρα, η οποία, όπως είπε, δεν αντέχει νέα διαδικασία οικονομικής ασφυξίας. «Ας καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι αν καταρρεύσει το πρόγραμμα, καταρρέει η χώρα. Έχουν ευθύνη. Οι χειρισμοί τους είναι επικίνδυνοι. Η κυβέρνηση υποκύπτει ξανά σε λογικές Βαρουφάκη: Η επικοινωνία υποκαθιστά τη σοβαρότητα των στιγμών. Η χώρα ωθείται σε αδιέξοδο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χατζηδάκης

«Να αφήσει τα επικοινωνιακά τρικ και να ακολουθήσει το δρόμο της σοβαρότητας» κάλεσε την κυβέρνηση ο Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας την κυβερνητική αντίδραση για την υποκλαπείσα συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε ότι από τις συνομιλίες Τόμσεν – Βελκουλέσκου, η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σα να εξεπλάγη, ενώ αναφέρονται πράγματα που ήδη γνώριζε. «Η κυβέρνηση επιτίθεται στο ΔΝΤ που το κάλεσε να συμβάλει στο ελληνικό πρόγραμμα δια του Ευκλείδη Τσακαλώτου το περασμένο καλοκαίρι», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Υπάρχει κίνδυνος για “λεβέντικη διαπραγμάτευση” που θα μας οδηγήσει σε οπισθοδρόμηση όπως το 2015… Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα όχι οι θεατρικές παραστάσεις» προειδοποίησε. «Το 2015 η χώρα αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω, υπάρχει κίνδυνος μέσα σε κλίμα ιαχών και κραυγών κατά του ΔΝΤ η χώρα να βρεθεί σε ένα αποτέλεσμα αρνητικό» τόνισε.

«Η χώρα γύρισε το 2015 στην ύφεση, γιατί θυσιάσαμε την ουσία στο βωμό της δήθεν ηρωικής διαπραγμάτευσης και πληρώνουμε τη δημαγωγία, το λαϊκισμό και τις τζάμπα μαγκιές της κυβέρνησης αντί να ακολουθήσουμε το δρόμο της Κύπρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα