Τα ρίχνουν όλα στον Μουσσά!

«Πυρά» κατά του βασικού κατηγορούμενου Παν. Μουσσά, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, εξαπέλυσαν οι συγκατηγορούμενοί του, Παν. Μαυρίκος και Χρ. Φράγκου, στις απολογίες τους. Μάλιστα, ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Π. Μαυρίκος, διατύπωσε καταγγελίες και σε βάρος του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ έκαστος και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα απολογούμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την υπόθεση, καθώς και ότι όλα όσα αναφέρονται στις κατηγορίες ήταν αποτέλεσμα των κινήσεων του συγκατηγορούμενού τους, Π. Μουσσά, αλλά και της καταγγέλλουσας δημοσιογράφου και υπεύθυνης στο γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Α.Κ.

Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος, απολογούμενος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και απέδωσε την εμπλοκή του σε πόλεμο συμφερόντων.

«Η καταγγελία της Κ. εκπορεύεται από τον Μαρινάκη και άλλα εγχώρια κέντρα τα οποία εκπροσωπούν ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα καθώς και πολιτικούς δηλαδή πολιτικά συμφέροντα βουλευτές κλπ τα οποία βάζουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να δίνουν προς τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό συγκεκριμένη ροή κόβοντας και ράβοντας αποσπάσματα από ηχητικές συνομιλίες που έχουν γραφτεί με αποτέλεσμα να φαίνεται εγκληματίας και απατεώνας ένας άνθρωπος με λευκό ποινικό μητρώο, με 50 εργαζόμενους Έλληνες, έχει την ικανότητα να κρατάει δύο εφημερίδες εθνικής εμβέλειας, χωρίς πίσω από αυτά τα έγγραφα να υπάρχουν εξω-εκδοτικά συμφέροντα όπου εκεί θα μπορούσε να σταθεί κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του δημοσίου όπου πολιτικοί από θέση ευθύνης θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν μέσα ενημέρωσης με κρατική διαφήμιση η οποία θα εδίδετο όχι κατ’ αναλογία αλλά κατά το δοκούν» αναφέρει με την έναρξη της απολογίας του.

Όσο για την Α.Κ. υποστήριξε ότι «ήταν αυτή η οποία προσπαθούσε να χειραγωγήσει το σύνολο διαδικτυακών ενημερωτικών ιστότοπων, καθώς και τις εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα όπως προκύπτει από τις συνομιλίες με τον κ. Μουσσά και Φράγκου».

Επανέλαβε δε, όπως και στο απολογητικό του υπόμνημα πως υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ των εμπλεκομένων κάνοντας λόγο για «μέλη της φερόμενης οργάνωσης η οποία από εγκληματική δείχνει να είναι συναισθηματική οργάνωση η οποία αποτελείται από τους κ.κ. Μουσσά, Φράγκου, Α.Κ.».

Αναφερόμενος στον Π. Μουσσά, είπε:

«Ήθελα να στείλω ούτως ή άλλως αιτήματα προσφορών προς την ΕΥΔΑΠ και ο Μουσσάς γνωρίζοντας το με χρησιμοποίησε ως γνωριμία στην συγκεκριμένη κυρία. Θεωρώ ότι 20.000 ευρώ για τη διαφήμιση μιας ΔΕΚΟ είναι υπερβολικό ποσό γι’ αυτό προτείνω στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ να ακολουθήσουν την πεπατημένη της ΔΕΗ και να γίνονται ηλεκτρονικοί μειοδοτικοί διαγωνισμοί προκειμένου οι μειοδότης να λαμβάνει διαφημιστική καταχώρηση».

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος Χρήστος Φράγκου, μίλησε μόνο για τη συνάντηση της 4ης Φεβρουαρίου, στρέφοντας τα βέλη του κατά του Π. Μουσσά: «Μου τηλεφώνησαν διαδοχικά η Α.Κ. και ο Μουσσάς να βρεθούμε. Τα 10.000 ευρώ που φέρεται να ζητάει για μένα ο Μουσσάς για την Α.Κ. τα ζητάει εν αγνοία μου και χωρίς τη συναίνεσή μου και αν υπήρχε θέμα να έχω τέτοια αξίωση θα τα ζήταγα από την ίδια την Α.Κ. γιατί ήταν υπάλληλός μου και είχαμε καλές σχέσεις μέχρι τώρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Χρ. Φράγκου είχε αναφερθεί στις σχέσεις που είχε με τους δύο συγκατηγορούμενούς του. Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, αναφέρει πως «τον κ. Μαυρίκο δεν τον γνώριζα, ούτε προσωπικά, αλλά ούτε και κατ’ όνομα. Ουδεμία σχέση προσωπική, εταιρική ή σε άλλο επίπεδο υπάρχει με αυτόν, ουδέποτε τον έχω συναντήσει, ουδέποτε έχω συνομιλήσει μαζί του έστω τηλεφωνικά».

Αντίθετα, τον Π. Μουσσά τον γνώριζε, όπως εξηγεί, από διετίας ως δημοσιογράφο και με την ιδιότητα του συμβούλου επικοινωνίας της Attica Bank, ενώ την καταγγέλλουσα Α.Κ. τη γνώριζε καθώς είναι και εργοδότης της. «Από την στιγμή που η Α.Κ. εργάζεται ήδη σε εμένα, ποιος θα ήταν ο λόγος να συμπεριληφθεί και ο κ. Μουσσάς στη δημιουργία εικονικών sites για την απόσπαση διαφημιστικών πακέτων από την ΕΥΔΑΠ όταν αυτό θα μπορούσα να το επιτύχω με τη συνεργασία και μόνο της υπαλλήλου;» αναρωτιέται.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα