«Τελείωσαν» από το ποδόσφαιρο Μπλάτερ και Πλατινί

Με οκτώ χρόνια αποκλεισμό από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο τιμώρησε η Επιτροπή Ηθικής της FIFA τον Γιόζεπ Μπλάτερ και τον Μισέλ Πλατινί. Ουσιαστικά, οι δύο άνδρες «τελείωσαν» από το ποδόσφαιρο, καθώς κρίθηκαν «ένοχοι» για την υπόθεση χρηματισμού, για την οποία κατηγορήθηκαν.

Όπως ανακοινώθηκε, σε αμφότερους επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού οκτώ χρόνων από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, καθώς κρίθηκε παράνομη η πληρωμή του Μπλάτερ προς Πλατινί ύψους 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Οι ισχυρισμοί και των δύο κρίθηκαν αβάσιμοι από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA, η οποία ουσιαστικά τους «τελείωσε» από το ποδόσφαιρο, με τον Πλατινί πλέον να μην έχει δικαίωμα να κατεβεί ως υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές της FIFA.

Τόσο ο Μπλάτερ όσο και ο Πλατινί υποστήριξαν πως υπήρχε προφορική συμφωνία μεταξύ τους για τη συγκεκριμένη πληρωμή το 2011, κάτι όμως που δεν κατάφεραν να το αποδείξουν εγγράφως. Εκτός από την οκταετή ποινή που τους επιβλήθηκε, συγκεκριμένα ο Μισέλ Πλατινί τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 80,000 ελβετικών φράγκων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα