Τετ α τετ Γλέζου-Βενιζέλου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Συνάντηση με τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο είχε για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Γλέζος ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του πορίσματος της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις γερμανικές οφειλές και στη συνέχεια οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα επόμενα βήματα.

Μιλώντας στον ρ/σ Real Fm το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δεν θέλησε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο και κάλεσε σε αναμονή των επίσημων δηλώσεων που θα γίνουν για το θέμα από το ΥΠ.ΕΞ., και οι οποίες -όπως είπε- τον καλύπτουν.

Ωστόσο, ο κ. Γλέζος, σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του Γερμανού Προέδρου, Γ. Γκάουκ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν αποστασιοποιείται από την επίσημη θέση του Βερολίνου, δηλαδή ότι δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, παρά μόνο ηθικό θέμα, είπε: «Τι θα πει ηθικό χρέος;»

Ο κ. Γλέζος τόνισε:

«Το ηθικό χρέος της Γερμανίας απέναντι σε άλλες χώρες μεταφράστηκε έμπρακτα με το να δώσουν αυτά που κατελόγισαν οι άλλοι. Δεν το καταλόγισα εγώ. Δεν το καταλογίσατε εσείς οι δημοσιογράφοι. Είναι καταλογισμένο, είναι καταγραμμένο. Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Ούτε το αναγκαστικό δάνειο… Μιλάνε μερικοί για το ύψος του. Το θέμα είναι, υπάρχει αναγκαστικό δάνειο ή δεν υπάρχει; Το ύψος θα το βρούμε».

Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα θέσει στον Γερμανό ομολογό του το θέμα των αποζημιώσεων, ενώ ζήτησε να τεθεί και από την κυβέρνηση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα