Την Παρασκευή η κατάθεση Σούκουρη για τον «κουμπαρά»

Την Παρασκευή θα καταθέσει στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της έρευνας για τον «κουμπαρά» των βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο Γιώργος Σούκουρης. Ο Σούκουρης, ο οποίος θεωρείται βασικό πρόσωπο στην υπόθεση, κλήθηκε από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο με την ιδιότητα του υπόπτου για κακουργηματική δωροδοκία βουλευτή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Γ. Σούκουρης φέρεται να πρότεινε χρήματα στη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Σταυρούλα Ξουλίδου για να διαφοροποιηθεί από τη γραμμή του κόμματός της και να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ίδιας το ποσό που της προσφέρθηκε ήταν 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ.

Οι προτάσεις φέρονται να έγιναν τηλεφωνικά, αλλά και με μηνύματα μέσω του facebook. Σε αυτά τα μηνύματα γίνεται και αναφορά για χρηματισμό του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Παναγιώτη Μελά. Ο Γ. Σούκουρης, ωστόσο, διαψεύδει όλους τους ισχυρισμούς υποστηρίζοντας ότι όποιες επαφές είχε με στελέχη της Ν.Δ. αφορούσαν ζητήματα των Βορειοηπειρωτών.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχικές ενδείξεις για την εμπλοκή Σούκουρη ενισχύθηκαν μετά την κατάθεση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Πάνου Καμένου, ο οποίος μεταξύ άλλων φέρεται να προσκόμισε στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου που χειρίζεται την έρευνα ένα βίντεο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το επίμαχο βίντεο προκύπτει «στενή» σχέση του Γ. Σούκουρη με τη Ν.Δ. Ο συνήγορός του όμως αρνείται κάθε σχέση με τη Ν.Δ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα