Την πόρτα εξόδου στους «διαφωνούντες» δείχνει ο Μητσοτάκης

Τελεσίγραφο σε όσους υπουργούς διαφωνούν με τα προαπαιτούμενα στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνέντευξη του στο Star,  δείχνει την πόρτα της εξόδου σε όλους αυτούς τονίζοντας  πως «δεν βλέπω κανένα υπουργό αυτή τη στιγμή που να λέει δημόσια όχι στα προαπαιτούμενα, ότι δεν θα γίνουν. Αν ωστόσο  ένας υπουργός διαφωνήσει ανοικτά με προαπαιτούμενα δεν πρέπει να έχει θέση στην κυβέρνηση. Αν  εγώ διαφωνούσα θα έπρεπε να φύγω».

Επί της ουσίας, ο Κυριάκος Μητοστάκης στοχοποιεί τους κ.κ Κουκουλόπουλο και Λοβέρδο που εκφράζουν τις αντιθέσεις του με τις κεντρικές επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου.

«Δεν πρόκειται να γίνει μείωση μισθού σε όποιον δεν αποδίδει»

Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει μείωση μισθού σε όποιον δεν αποδίδει έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι υπάρχει δέσμευση να επανεξεταστούν ζητήματα που αφορούν συνολικά στο μισθολόγιο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα εξεταστεί και, αν είναι εφικτό, θα συνδεθούν ενδεχομένως πρόσθετες μισθολογικές παροχές όχι μόνο με τη θέση ενός υπαλλήλου, αλλά και με την απόδοσή του, υπογραμμίζοντας ότι ο κύριος σκοπός του νέου συστήματος είναι να διορθωθούν αδικίες που υπάρχουν στο ενιαίο μισθολόγιο.

«Υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε ένα στέρεο και αξιόπιστο σύστημα αξιολόγησης, θα μπορούμε να συζητήσουμε για ενδεχόμενα bonus σε αυτούς οι οποίοι αποδίδουν περισσότερο είτε σε επίπεδο οργανικής μονάδος είτε σε επίπεδο υπαλλήλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 «Αλλεργία στις αξιολογήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι σε αυτόν αναφέρεται όταν λέει ότι κάποια κόμματα έχουν αλλεργία στις αξιολογήσεις. Τάχθηκε υπέρ του να σπάσει το απόστημα της μη αξιολόγησης και παραδέχτηκε τις αδυναμίες που  υπάρχουν  σήμερα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα