Τι θα γίνει  με αυτή τη Λίβερπουλ;

Μία Λίβερπουλ τραγική είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκατομμύρια φίλοι της σε όλον τον κόσμο το απόγευμα του Σαββάτου, 12/9, με αντίπαλο τη Μάντσεστερ.

Όχι ότι η Γιουνάιτεντ παίζει την μπάλα της ζωής της, αλλά τουλάχιστον βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και προσπαθεί και πάλι να επιστρέφει στην κορυφή της Αγγλίας και της Ευρώπης. Αυτό το πράγμα με τη Λίβερπουλ, όμως, είναι αδιανόητο.

Σε ένα ντέρμπι με αντίπαλο τη Μάντσεστερ και μέχρι να βρεθεί με 2-0 πίσω στο σκορ, ήταν τραγική και όλα δείχνουν πως και φέτος αυτό που θα συμβεί θα είναι μέχρι τέλος να κυνηγά ευρωπαϊκό εισιτήριο, εκεί κοντά στην έβδομη θέση. Ο κόσμος της ομάδας θεωρεί πλέον κάτι σαν πρωτάθλημα της σεζόν 2013-14, μόνο και μόνο επειδή το διεκδίκησε (με τον Τζέραρντ να αποκαλύπτει πρόσφατα πως σκεφτόταν να αυτοκτονήσει μετά το λάθος του στο ματς με την Τσέλσι που στοίχισε τον τίτλο εκείνης της χρονιάς).

Η Λίβερπουλ μετά το 1990 που πήρε το πρωτάθλημα έχει… αποκοιμηθεί. Ο κόσμος της ακόμη δεν έχει συνέλθει από το σοκ του… προσπεράσματος της Μάντσεστερ στα πρωταθλήματα. Αν δεν είχαν έρθει και οι δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι λόγω κυρίως της… φανέλας της ομάδας, τότε θα μιλάγαμε για μία μαύρη 25ετία (αν και η ομάδα έχει πάρει και τρία Κύπελλα κι άλλα τόσα Λιγκ Καπ). Ωστόσο,  την τελευταία πενταετία η ομάδα έχει χάσει πέραν της ικανότητάς της να κερδίζει τίτλους και την αίγλη της. Με εξαίρεση τη δεύτερη θέση του 2014, το 2010 τερμάτισε 7η, την επόμενη χρονιά 6η, το 2013 ήρθε 7η και πέρσι 6η. Από το 2000 μέχρι το 2009 δεν είχε τερματίσει ποτέ κάτω από την πέμπτη θέση…

Φέτος μετά από πέντε ματς είναι έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή, με αρνητικό συντελεστή τερμάτων (3-6), τον τέταρτο χειρότερο του πρωταθλήματος! Αν τερματίσει στην πεντάδα θα είναι επιτυχία…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα