Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις

Μία εβδομάδα έμεινε για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις με την  αγωνία των μαθητών να είναι στο κόκκινο και το άγχος τους ακόμα μεγαλύτερο.  Τρία είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν θα επαναφερθεί η βάση του 10,  θα εισαχθεί αυξημένος αριθμός μαθητών στις θετικές σχολές και θα υπάρξει παράταση στην εισαγωγή στα ΑΕΙ με το 10% χωρίς νέες εξετάσεις.

Πως βαθμολογούνται τα γραπτά

Μετά την εξέταση κάθε μαθήματος ακολουθεί πειραματική βαθμολόγηση, η οποία γίνεται το πρωί ή το απόγευμα της άλλης μέρας από αυτή που εξετάστηκε το μάθημα. Εφόσον μάλιστα από την πειραματική βαθμολόγηση προκύπτουν ανάγκες διευκρινήσεων από την Κεντρική Επιτροπή των εξετάσεων.

Η κανονική βαθμολόγηση ξεκινά μετά τις 12 το μεσημέρι της μεθεπόμενης ημέρας από αυτή που πραγματοποιήθηκε η εξέταση του συγκεκριμένου μαθήματος, ώστε να δίνεται ο αναγκαίος χρόνος για την παραλαβή από όλα τα βαθμολογικά Κέντρα των διευκρινήσεων που ενδεχομένως θα παρασχεθούν από την Κεντρική επιτροπή.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

Το δελτίο του εξεταζόμενου

Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο

Δύο στυλό διαρκείας (χρώματος μπλε ή μαύρου), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα. Δύο στυλό διαρκείας (χρώματος μπλε ή μαύρου), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό

Κινητά τηλέφωνα

Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα «κόφτες» για τα κινητά. Για να μην βρεθείτε όμως μπλεγμένοι, αφού η χρήση τους απαγορεύεται, το καλύτερο θα ήταν να το αφήσετε σπίτι. Αν σας πιάσουν με κινητό θα βρεθείτε αντιμέτωποι με σοβαρό πρόβλημα. Στην χειρότερη θα σας μηδενίσουν το γραπτό.

Τα ίδια ισχύουν και για τα σκονάκια και την αντιγραφή. Τέλος δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα