“Τον Οκτώβριο οι περικοπές μισθών και συντάξεων”

«Η κυβέρνηση δεν τολμά να απελευθερώσει την οικονομία και το αποτέλεσμα είναι ένα: φόροι, φόροι, φόροι», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την άφιξή του στην Κρήτη, ενώ πρόσθεσε ότι το διήμερο στη Βουλή το Ποτάμι θα δείξει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος.
Για το φορολογικό νομοσχέδιο ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Η κυβέρνηση μετατρέπει όλα τα νομοσχέδια σε φορολογικά. Χάνει πολύτιμο χρόνο, όπως έκανε και το 2015, δεν κάνει τις μεγάλες αλλαγές που είναι απαραίτητες, δεν προχωρά σε τομές και μεταρρυθμίσεις, δεν τολμά να απελευθερώσει την οικονομία και ως αποτέλεσμα είναι “φόροι, φόροι, φόροι”. Οι αριστεροί δεν βάζουν κόφτες, βάζουν δρεπάνια. Εμείς θα προσπαθήσουμε και αυτό το διήμερο στη Βουλή να πούμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος και αυτός ο δρόμος είναι, ο δρόμος της ανάπτυξης, των επενδύσεων, της επιχειρηματικότητας. Θα πρέπει η κυβέρνηση να μάθει να βγάζει τα εμπόδια, από την πορεία της οικονομίας και όχι να προσθέτει καινούργια».
Σε ότι αφορά τα σενάρια εκλογών ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν κατηγορηματικός: «Το σενάριο των εκλογών δεν υπήρχε και εμείς είχαμε ξεκαθαρίσει τα πράγματα στον ελληνικό λαό: ότι όλα αυτά ήταν και ένα επικοινωνιακό κόλπο να τρομοκρατηθούν και οι 153 να ψηφίσουν και να μην φοβούνται ότι θα γίνουν οι εκλογές και θα χάσουν την έδρα τους. Εκλογές δεν θα γίνουν, το θέμα είναι αν θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας. Φοβάμαι ότι και με αυτά τα καινούργια μέτρα που έρχονται η ανάκαμψη ή η ανάσταση όπως έλεγε και ο κ. Τσίπρας της οικονομίας αναβάλλεται επ΄ αόριστον».
Νωρίτερα ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου προέβλεψε ότι “τα επόμενα σημαντικά θα συμβούν το Οκτώβρη όταν θα έχουμε την επόμενη αξιολόγηση. Όταν η κυβέρνηση πάλι θα έχει καθυστερήσει και θα έχουμε πάλι πιέσεις. Οι μισθοί και οι συντάξεις θα περικοπούν τον Οκτώβριο. Η κυβέρνηση μέσα σε ένα φαύλο κύκλο αδυναμίας να αλλάξει τις δαπάνες του κράτους θα αναγκαστεί να βάλει νέους φόρους και να κόψει συντάξεις».
Απάντηση σε ΠΑΣΟΚ
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη απάντησε: «Ο διάλογος για μια μεγάλη μεταρρυθμιστική παράταξη δεν αφορά το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Αυτά είναι δύο κόμματα που υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ούτε το ένα θα ενταχθεί στο άλλο» και προσέθεσε: «Το Ποτάμι λέει ότι το καινούριο δεν είναι οι πρώην υπουργοί. Αυτή είναι η διαφωνία μας. Εμείς λέμε ότι το καινούριο είναι το νέο αίμα της πολιτικής: νέοι επιχειρηματίες, νέοι επιστήμονες, νέοι διανοούμενοι οι όποιοι πρέπει να βγουν στην πολιτική και πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία. Προφανώς υπάρχουν και κάποιοι από τους παλιούς που πρέπει να είναι παρόντες, να δώσουν τους αγώνες τους αλλά δε θα προέλθει το καινούριο από τους παλιούς υπουργούς. Αυτό αφορά και τη Νέα Δημοκρατία, αφορά και το ΠΑΣΟΚ. Αν θέλουν να το χωνέψουν, ας το χωνέψουν. Εμείς πάντως θα επιμείνουμε σε αυτή τη θέση μας».
Τέλος, μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ και το αν θα μπορούσε να αποτελεί μέρος του παζλ μιας ευρύτερης μεταρρυθμιστικής κίνησης τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει και συνεχίζει να αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αντιμεταρρυθμιστικό και συντηρητικό κίνημα. Οι ταμπέλες δεν παίζουν κανένα ρόλο στη ζωή. Σημασία έχει τι υποστηρίζεις στην πράξη. Ο Τσίπρας λοιπόν -δυστυχώς για τη χώρα- επιμένει στο κομματικό κράτος και τον κρατισμό. Άρα, έχει αυτοεξορισθεί από το διάλογο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων».
Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, σημείωσε ότι «ο μεγάλος αντίπαλος της Ελλάδας σε σχέση με το χρέος είναι ο Σόιμπλε. Εκεί πρέπει να χτίσουμε κάποιες συμμαχίες στο εξωτερικό ώστε να εξασφαλίσουμε μια καλή ρύθμιση για το χρέος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα