“Όχι στο τσουνάμι φόρων”

Σφοδρή αναμένεται η σύγκρουση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης το Σαββατοκύριακο στη Βουλή, όπου αναμένεται να ψηφιστούν το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Ήδη στη Νέα Δημοκρατία κάνουν λόγο για τσουνάμι φόρων, επιμένοντας ότι τα μέτρα που έρχονται, ως έμμεσοι φόροι, πλήττουν εξίσου τα μη προνομιούχα στρώματα, τα οποία ισχυρίζεται ότι προστατεύει η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη στην Συγγρού συγκλήθηκαν τα όργανα του κόμματος προκειμένου να καθοριστεί η στάση της Ν.Δ. Το συντονιστικό του κόμματος (Πρόεδρος, αντιπρόεδροι, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, γραμματείς Κ. Ο. και Πολ. Επιτροπής, συντονιστές, εκπρόσωπος τύπου) συγκλήθηκε εκτάκτως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 11 το πρωί όπου εξετάστηκαν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Ήδη, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., είχε κατ’ ιδίαν επαφές με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, καθώς η στάση του κόμματος απέναντι στα δύο κεφάλαια που θεωρούνται ως «μεταρρυθμιστικά», δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις και τα κόκκινα δάνεια χωρά πολλή συζήτηση. Διότι ναι μεν η Ν.Δ., ως θέση αρχής, υπεραμύνεται των ιδιωτικοποιήσεων και αναγνωρίζει την ανάγκη ρύθμισης των κόκκινων δανείων, πλην όμως από εκεί και πέρα οι ενστάσεις παραμένουν. Ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας του νέου Ταμείου και το που θα κατευθύνονται τα όποια έσοδα προβληματίζει, το ίδιο και η επιλογή μαζί με τα κόκκινα να παραχωρούνται και εξυπηρετούμενα δάνεια στις νέες εταιρείες που θα αναλάβουν τη διαχείρισή τους.
Η Ντόρα
«Είναι κάτι απίστευτο αυτό που κατατίθεται. Δεν το έχω ξαναδεί. Μιλάμε για πέντε ορόφους φόρους», είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη.
«Πρέπει με όποια θυσία να μειωθούν οι φόροι σε αυτή τη χώρα. Είναι θέμα επιβίωσης της ελληνικής οικονομίας« σημείωσε η κ. Μπακογιάννη» και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θεωρείται πλούσιος ο κάθε ιδιοκτήτης – κληρονόμος παλιού διαμερίσματος με αντικειμενική αξία 200.000 ευρώ.
Στην ερώτηση αν κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ. διαφωνούν με την κομματική γραμμή και ζητούν να καταψηφιστούν όλες οι διατάξεις του νομοσχεδίου, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι με όσες συμφωνεί η Ν.Δ. δεν θα τις καταψηφίσει. «Θα πούμε στον ελληνικό λαό ότι αυτό είναι και πρόταση που θα φέρναμε κι εμείς. Τα υπόλοιπα θα τα καταψηφίσω και όχι μόνο θα τα καταψηφίσω, θα τα πολεμήσω σε κάθε ρούγα της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, απαντώντας στο ερώτημα αν η ΝΔ θα προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι σήμερα, ο δημόσιος τομέας έχει μειωθεί πάρα πολύ από πλευράς αριθμού υπαλλήλων και ότι αυτό που πρέπει να γίνει, είναι αναδιάρθρωση. Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια οι απολύσεις έγιναν στον ιδιωτικό τομέα και επέκρινε τα μαζικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν υπήρξε αντίστοιχη προβολή του θέματος των 401 απολυμένων της Ηλεκτρονικής Αθηνών με αυτό των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
Για Παπαμιμίκο

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στη Συγγρού, καθώς η ηγεσία της Ν.Δ. εμφανίζεται έξαλλη με την διασπαστική κίνηση που έγινε στο χώρο της νεολαίας, παραμονές των φοιτητικών εκλογών.
Μάλιστα, το κείμενο που υπογράφεται από φοιτητές διαφόρων σχολών και με το οποίο ζητείται τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών σε αυτές τις σχολές να μην προσμετρηθούν στη ΔΑΠ, αλλά να καταγραφούν ως «αποτελέσματα της ΟΝΝΕΔ», χρεώνεται στον πρώην γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο. Κεντρικά στελέχη. θεωρούν ανεπίτρεπτη την κίνηση του Α. Παπαμιμίκου και λένε ότι δημιουργείται θέμα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για το κόμμα και παραμονές της ανακοίνωσης του νέου σχεδίου για την επαναλειτουργία της ΟΝΝΕΔ.
Ο ίδιος ο Α. Παπαμιμίκος από την πλευρά του επέλεξε να απαντήσει το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών, ξεκαθαρίζοντας δημόσια ότι δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κίνηση οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανά την Ελλάδα να καταγραφούν ως ΟΝΝΕΔ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα