«Τους εκβιάζουμε απειλώντας τους ότι θα αυτοκτονήσουμε»

Νέα δριμύτατη κριτική άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την κυβέρνηση, ότι δεν έχει κανένα σχέδιο σε όλα τα μέτωπα εκτιμώντας ότι η χώρα θα γυρίσει πίσω πολλές δεκαετίες.
Με αφορμή την παρέμβαση του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμύτατη κριτική εφ όλης της ύλης στο «τερατούργημα» της σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το οποίο, όπως είπε, διέπεται από έντονο εθνικολαικισμό».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα μεγάλα μέτωπα και υποστήριξε ότι όλες οι ενέργειες της έχουν ένα κοινό παρανομαστή. «Διπλή γλώσσα, άλλα μέσα και άλλα έξω και διπλή κίνηση, πίσω –μπρός».
Χαρακτήρισε τα Eurogroup «κινητή εορτή» καταλογίζοντας στο Μαξίμου ότι έχει την ψευδαίσθηση ότι κερδίζει χρόνο, αλλά επί της ουσίας «χάνουμε χρόνο και τρώμε τις σάρκες μας ως Έθνος».
«Παρακαλούμε και απειλούμε την ΕΚΤ ενώ το ίδιο πήγαμε να κάνουμε και με το ΔΝΤ αλλά δεν μας «πήρε». Και για αυτό και ο Βαρουφάκης πήγε γονυπετής στην Λαγκάρντ» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και συνόψισε: «Τους εκβιάζουμε απειλώντας τους ότι θα αυτοκτονήσουμε. Άρα εκείνοι (σ.σ. οι Ευρωπαίοι) θα πενθήσουν, θα φορέσουν μαύρα, αλλά εμείς δεν θα υπάρχουμε στο σύμπαν της ενωμένης Ευρώπης».
Παρόμοια ζοφερή είναι η κατάσταση κατά τον ίδιο και σε ότι αφορά τα ζητήματα ασφάλειας και μετανάστευσης. Αντιφατικές δηλώσεις, και λεβεντοαπειλές του κ. Καμμένου περί αποστολής τζιχαντιστών στην Ευρώπη από τη χώρα μας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε ευθέως τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι αντί να διατηρεί αρραγές το μέτωπο κατά της τρομοκρατίας εκείνος το διασπά. «Δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε με τους τρομοκράτες» ανέφερε και χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι τη συζήτηση παρακολουθούν συγγενείς των θυμάτων της 17Ν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα