«Τους ψάχνει η Εισαγγελία και εμφανίζονται ως επίδοξοι καναλάρχες»

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΜΑΡΗ

 

Άγρια και ολομέτωπη επίθεση μέσα από την επερώτησή του αλλά και από τις δηλώσεις του εξαπέλυσε ο Νίκος Νικολόπουλος κατά των 24 στοιχηματικών εταιρειών με προσωρινή άδεια, για τις οποίες –όπως αναγράφεται στην αριστερή σελίδα του ρεπορτάζ– θέτει ερωτήματα προς τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τους φορείς Δικαιοσύνης που πρέπει να ασχοληθούν –αν ήδη δεν έχουν ασχοληθεί– με αυτές.

Το τελευταίο όμως κομμάτι της επερώτησής του αλλά και της δήλωσής του προς την «Α» έχει σαφή προσανατολισμό και αφορά συγκεκριμένη στοιχηματική εταιρεία και συγκεκριμένα στελέχη της.

Παραθέτουμε αυτούσια τα σχετικά εδάφια:

«Προ ολίγων ημερών, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, η εφημερίδα KontraNews, στο υπ’ αρ. 748 φύλλο της, δημοσίευσε εκτενές ρεπορτάζ στην πρώτη σελίδα της, με τίτλο: Έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων σε μεγάλη στοιχηματική εταιρεία, και με χτύπημα επίσης στην πρώτη σελίδα που αναφέρει: Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που επενδύει μαύρο χρήμα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ελέγχεται για φοροδιαφυγή-μαμούθ 35.000.000 ευρώ!. Το ακριβές ρεπορτάζ επί λέξει έχει ως εξής:

“Εφόδους σε σπίτια και σε γραφεία μεγάλης στοιχηματικής εταιρείας έχουν διατάξει οι οικονομικοί εισαγγελείς προκειμένου να εντοπίσουν μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, υπολογίζεται σε 35 εκατομμύρια ευρώ, που συντελέστηκε με το κόλπο ενός συστήματος offshore εταιρειών που είχαν στηθεί το 2003 στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκονται τα πρώτα στοιχεία που τεκμηριώνουν τη μεγάλη απάτη. Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην kontranews ότι ένα μέρος από το μαύρο χρήμα που προέρχονταν από φοροδιαφυγή έχει επενδυθεί από το βασικό μέτοχο της εταιρείας σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο ίδιος εμφανίζονταν και ως επίδοξος καναλάρχης συμμετέχοντας σε ένα επενδυτικό σχήμα το οποίο πρόκειται να διεκδικήσει τηλεοπτική συχνότητα.

Μεγάλη έρευνα από τις αρμόδιες αρχές που αντικατέστησαν το ΣΔΟΕ στον έλεγχο της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος διενεργείται σε βάρος επιχειρηματία στο χώρο των media. Η έρευνα διατάχθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς μετά από δυο ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος του επιχειρηματία που είχαν σταλεί με απόσταση τουλάχιστον 1 χρόνου, η πρώτη στον τότε υπουργό Παναγιώτη Νικολούδη και η δεύτερη και πιο πρόσφατη στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο. Η δεύτερη, μετά την άμεση προώθησή της από τον κ. Παπαγγελόπουλο στις αρχές, κινητοποίησε άμεση έρευνα αφού στις –σχεδόν πανομοιότυπες– καταγγελίες περιγράφεται “φοροδιαφυγή τουλάχιστον 35 εκατομμυρίων ευρώ μέσω offshore εταιρειών στην Κύπρο, μέσω εταιρειών στοιχημάτων που είχε ο επιχειρηματίας από το 2003 και μετά”.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, “θα αποκαλυφθούν άγνωστες πτυχές της δραστηριοποίησης του επιχειρηματία στο χώρο του διαδικτυακού στοιχηματισμού από το 2003 καθώς πίσω από την πλάτη του ελληνικού δημοσίου είχε στηθεί μια ‘μηχανή’ διαφυγής κερδών από την Ελλάδα προς την Κύπρο και όχι μόνο”».

 

(…)

 

«Επειδή, στο δημοσίευμα της KontraNews” “φωτογραφίζεται κυριολεκτικά ο ιδιοκτήτης της στοιχηματικής εταιρείας που έχει τη φιλοδοξία να γίνει και καναλάρχης, η δε εμπλοκή του σε μεγάλο μιντιακό συγκρότημα -στέλεχος του οποίου κατηγορείται για απάτη στην Κύπρο και ζητείται η έκδοσή του είναι γνωστή, ο δε ο συνεταίρος του στην στοιχηματική εταιρεία αναγράφεται στη λίστα των ατόμων των “Panama Papers” που βρίσκονται υπό δικαστική διεύρυνση, αντιλαμβάνεται λοιπόν εύκολα και ο πλέον αδαής ότι το ελληνικό δημόσιο αποτελεί την παχυλή αγελάδα μέσω των αλλοδαπών offshore στις στοιχηματικές και όχι μόνο εταιρείες».

 

Ν. Νικολόπουλος: «Κρίμα να εμφανίζονται ως επίδοξοι καναλάρχες άτομα που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη»

Με αφορμή την ερώτηση και το αίτημα κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσε, η «Α» επικοινώνησε με τον Ν. Νικολόπουλο και ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δήλωσε τα εξής:

«Είναι τραγικό το 2016, με την Ελλάδα να μαστίζεται κυριολεκτικά από την οικονομική κρίση, να έχει αντιπάλους μέσα και έξω από τα σύνορα και την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις, να εμφανίζονται άτομα που εμπλέκονται σε στοιχηματικές εταιρίες και ερευνώνται από διάφορες εισαγγελίες για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και όχι μόνο, να εμφανίζονται ως επίδοξοι καναλάρχες, που υποτίθεται θα ενημερώνουν αμερόληπτα τον ελληνικό λαό…».

 

Φωτογραφίζει Μάρη και Δασκαλάκη

 

Μπορεί ο Νίκος Νικολόπουλος να μην αναφέρει ονόματα, αλλά με σαφήνεια «φωτογραφίζει» τον ισχυρό άνδρα της στοιχηματικής εταιρείας «Stoiximan», Δημ. Μάρη.

Και αυτό επειδή δεν είναι πολλά τα στελέχη στοιχηματικών εταιρειών «που εμφανίζονται ως επίδοξοι καναλάρχες», που αναφέρει στην επερώτησή του. Ούτε είναι πολλά τα στελέχη του μιντιακού ομίλου που αντιμετωπίζουν κίνδυνο έκδοσής τους στην Κύπρο.

Για μεν την πρώτη περίπτωση είναι γνωστή η πρόταση Θεοχ. Φιλιππόπουλου και Δημ. Μάρη για εξυγίανση του Mega, για δε τη δεύτερη είναι γνωστό ότι το στέλεχος του μιντιακού συγκροτήματος που προσπαθεί να μην εκδοθεί στην Κύπρο είναι ο Φώτης Μπόμπολας.

Για το τρίτο δε πρόσωπο, που με αιχμές ο βουλευτής «φωτογραφίζει» ότι βρίσκεται στις λίστες με τα περίφημα «Panama Papers», η αναφορά αφορά προφανώς τον Γιώργο Δασκαλάκη, συνεταίρο του Δημ. Μάρη στην «Stoiximan», αν και μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ταυτοποίησή του στις προαναφερόμενες λίστες με το «μαύρο» χρήμα.

Πέραν τούτων, ουδείς μπορεί μέχρι στιγμής να αποφανθεί ότι όσοι αναφέρονται στις κάθε είδους λίστες –Λαγκάρντ, Μπόγιαρντς, Panama Papers– δεν έχουν νομίμως τοποθετήσει τα χρήματά τους στις τράπεζες του εξωτερικού, αφού προηγουμένως έχουν καταβάλει τους σχετικούς φόρους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα