«Το αεροσκάφος συνετρίβη στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό»

 Τον τραγικό επίλογο  του θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing 777 με τους 239 επιβαίνοντες, που χάθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Μαρτίου, μια ώρα αφού είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, έγραψε την Δευτέρα  η Malaysia Airlines . «Με μεγάλη θλίψη πρέπει να υποθέσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η πτήση MH370 χάθηκε και ότι κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιζήσει. Πρέπει να αποδεχτούμε πως όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό» τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Δηλώσεις έκανε και ο  πρωθυπουργός της Μαλαισίας κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ύστερα από τον εντοπισμό δύο αντικειμένων στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. «Με μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω ότι η πτήση MH370 έπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» τόνισε ο Νατζίμπ Ραζάκ, επιβεβαιώνοντας τα  όσα ανακοίνωσε η εταιρία αλλά δεν έδωσε κανένα στοιχείο.  Με βάση νέα ανάλυση και καινούρια δεδομένα τα οποία ο κ. Ραζάκ δεν εξειδίκευσε, επιβεβαιώθηκε όμως το χειρότερο σενάριο για την τύχη των 239 επιβαινόντων οι οποίοι από την 8η Μαρτίου μέχρι σήμερα θεωρούνταν αγνοούμενοι.

«Επικοινώνησε μαζί μας η βρετανική εταιρεία που διαχειρίζεται τον δορυφόρο και με βάση τα νέα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το τελευταίο στίγμα του χαμένου Boeing ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ. Πρόκειται γα μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε σημείο προσγείωσης. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η χαμένη πτήση τέλειωσε στον Ινδικό Ωκεανό. Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αύριο (σ.σ. την Τρίτη)».

“Σας μεταφέρουμε αυτά τα στοιχεία με σεβασμό στις οικογένειες. Ήδη οι αερογραμμές της Μαλαισίας έχουν επικοινωνήσει με τους συγγενείς των θυμάτων, ενημερώνοντάς τους για τις εξελίξεις. Αυτά τα νέα είναι συγκλονιστικά. Θα ήθελα να σεβαστούμε την ιδιωτικότητα και τα όσα περνούν οι συγγενείς των θυμάτων”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων στη σύντομη ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα, ένα στρογγυλό και ένα πολυγωνικό νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας.

Οι συγγενείς των επιβατών μεταφέρονται εσπευσμένα στην Αυστραλία

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των επιβατών μεταφέρονται εσπευσμένα στην Αυστραλία με πτήσεις τσάρτερ. Όπως επεσήμανε και ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός, «ήδη οι αερογραμμές έχουν ενημερώσει τους συγγενείς των θυμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις. Αυτά τα νέα είναι συγκλονιστικά. Αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να σεβαστούμε το πένθος των συγγενών των θυμάτων».

Μαλαίσιος υπουργός Μεταφορών: Δεν υπάρχουν λόγια να παρηγορήσουν τους συγγενείς

«Πραγματικά κατανοώ ότι δεν υπάρχουν λόγια, για να παρηγορήσουν τα μέλη των οικογενειών της πτήσης MH370. Όλος ο κόσμος είναι μαζί σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».Με αυτό το «tweet» μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Μεταφορών και Άμυνας της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσεΐν, εξέφρασε τη λύπη του και τη συμπαράστάσή του προς τους συγγενείς της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines, που μάταια περίμεναν να ακούσουν καλά νέα από τις 8 Μαρτίου, όταν και εξαφανίστηκε το αεροσκάφος.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα