Το κατάφεραν κι αυτό!

Ακόμη κι αν σκόπευε ο Γιώργος Γκιρτζίκης να πραγματοποιηθούν οι εκλογές της ΕΠΟ υπό την εποπτεία του ως τελευταία πράξη πριν από την απόσυρσή του από το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν τα κατάφερε. Αυτό που κατάφερε ήταν να τινάξει τη διαδικασία στον αέρα και να την πάει κάποιες εβδομάδες πιο πίσω, καθώς μετά την «γκάφα» του  –ένας Θεός ξέρει αν ήταν εσκεμμένη ή όχι– οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν την 1η του Οκτώβρη, αλλά 4-5 εβδομάδες αργότερα.

Ο εκδότης της «Α», Βίκτωρας Μητρόπουλος, είχε  προ διημέρου δηλώσει σε ανύποπτη στιγμή στη ραδιοφωνική του συνέντευξη (που παρατίθεται στην άλλη σελίδα της εφημερίδας) ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν – και επιβεβαιώθηκε.  Η προσφυγή των έξι ποδοσφαιρικών Ενώσεων (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Ανατολικής Αττικής, Γρεβενών, Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Σάμου) στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της αμέλειας της ΕΠΟ που δεν όρισε Εκλογική Επιτροπή ήταν αρκετή για να αναβληθούν οι εκλογές και μετά από αυτή την εξέλιξη αλλάζει μία πολύ σημαντική παράμετρος, την οποία ίσως να μην είχαν υπολογίσει οι σημερινοί «φωστήρες» της ΕΠΟ.

Αν δεν είχαν υποπέσει στην αμέλεια του μη ορισμού των αρμοδίων καταστατικών οργάνων για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας (της Εκλογικής Επιτροπής δηλαδή), τότε οι εκλογές θα διεξάγονταν κανονικά υπό την ηγεσία της σημερινής διοίκησης, αλλά με τα πρόσωπα που θα έπαιρναν τη θέση του Γκιρτζίκη, του Προύντζου, του Τοπολιάτη και των λοιπών μελών που εγκαταλείπουν εντός των ωρών το Δ.Σ., δηλαδή με τους αντικαταστάτες που θα ορίζονταν από τον πίνακα των αναπληρωματικών συμβούλων.

Έτσι όπως έχουν τώρα τα πράγματα, θα πρέπει να περιμένουμε το διήμερο 14-15 του Οκτώβρη προκειμένου να διεξαχθεί νέα Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και μέσω αυτής να οριστεί η απαραίτητη για τη διαδικασία Εκλογική Επιτροπή. Οι δε εκλογές θα προκηρυχτούν για τις 28-29 του Οκτώβρη με την ελπίδα να πραγματοποιηθούν κανονικά και χωρίς απρόοπτα.

Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα μάθουμε κάποια στιγμή στο μέλλον αν ο κύριος Γκιρτζίκης υπέπεσε ηθελημένα στην «γκάφα» αυτή θέλοντας να γίνουν οι εκλογές με δικούς του ανθρώπους στην Εκλογική Επιτροπή ή αν όντως ξεχάστηκε. Το σίγουρο είναι ότι ακόμη και στην τελευταία Γ.Σ. που διεύθυνε κατάφερε να τα κάνει «θάλασσα».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα