Το… μάτι του Μάρκο Σίλβα δίνει την πρόκριση

Στο ποδόσφαιρο, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά… Είθισται, δε, η λεπτομέρεια να αφορά τον προπονητή μίας ομάδας. Στην περίπτωσή μας, ο κόουτς ακούει στο όνομα… Μάρκο Σίλβα.

Είναι νεαρός, είναι Πορτογάλος, είναι δουλευταράς και όπως αποδεικνύεται, το μάτι του κόβει. Δεν διακατέχεται από κόμπλεξ. Κάνει τις επιλογές του για την 11άδα, αλλά όταν δει ότι δεν «βγαίνει» κάτι, το αλλάζει. Όπως έχει αποδείξει, οι αλλαγές του είναι εύστοχες και χαρίζουν βαθμούς στον Ολυμπιακό.

Ειδικότερα στο Champions League, ο Μάρκο Σίλβα έχει «διαβάσει» σωστά την εξέλιξη σε δύο αγώνες και με τις αλλαγές που έχει πραγματοποιήσει, έχει δώσει έξι από τους εννιά βαθμούς στην ομάδα του. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση και ο Πορτογάλος έχει αποδείξει ότι δεν περιορίζεται στη δουλειά που κάνει πριν τους αγώνες, αλλά συνεχίζει να εργάζεται και στη διάρκειά τους, εμφανίζοντας νοητική διαύγεια, με εύστοχες και καίριες κινήσεις.

Για τον λόγο αυτόν, το γεγονός ότι οι έξι από τους εννιά βαθμούς συγκομιδής της ομάδας στο Champions League, προέρχονται από παίκτες που μπήκαν αλλαγή, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Στο Emirates, κόντρα στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον ήταν εκείνος που μπήκε αλλαγή και στο 66’, πέτυχε το νικητήριο γκολ της ομάδας του.

Την Τετάρτη (4/11) το βράδυ, στο «Γ. Καραϊσκάκης», η είσοδος του Φελίπε Πάρντο στο γήπεδο ανέτρεψε τα δεδομένα και μαζί το σκορ, καθώς ο Κολομβιανός αρχικά ισοφάρισε στο 65’ και ακολούθως πέτυχε το ολικό comeback για τον Ολυμπιακό, με την γκολάρα που σημείωσε στο 90’.

Ο Μάρκο Σίλβα αποδεικνύεται «λίρα εκατό» για τον Ολυμπιακό και τη διοίκησή του, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, καθώς στο πρόσωπό του οι Πειραιώτες βρήκαν έναν νέο άνθρωπο με ιδέες, που δουλεύει πολύ και διαθέτει «μάτι» κατά την εξέλιξη ενός αγώνα. Με άλλα λόγια, ο Πορτογάλος δείχνει στοιχεία ολοκληρωμένου κόουτς, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο στο παγκόσμιο football.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα