Το μεγάλο κόλπο του Αλέξη (για την ψηφοφορία)

Μόνο την έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή δεν έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθεια του να πετύχει την ιδανικότερη συμφωνία με τους δανειστές.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως τα σκληρά μέτρα θα προκαλέσουν δυσφορία στο εσωτερικό του κόμματος όμως αυτό δεν τον προβληματίζει. Αλλωστε ο στενός του συνεργάτης και υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς από μηνός έχει κάνει αναφορά στην κομματική πειθαρχία.

Αυτό που διαφεύγει στους πολλούς είναι πως όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπογράψει ήδη το δικό τους… μνημόνιο. Και αυτό έχει σκληρούς όρους μεταξύ των οποίων και τον παρακάτω: όσοι βουλευτές δεν συμμορφωθούν με τις αποφάσεις των οργάνων, οφείλουν να παραιτηθούν παραδίδοντας την έδρα στο κόμμα.

Αν σε αυτό προσθέσει κανείς πως ο Αλέξης Τσίπρας επί της ουσίας ελέγχει τα όργανα του κόμματος (πολιτική γραμματεία και κεντρική επιτροπή) κάτι που έχει αποδειχθεί σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις τους έστω και με μικρές διαφοροποιήσεις τότε κανείς αντιλαμβάνεται πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τον πρόεδρο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν τα όργανα αποφασίσουν να καταψηφιστεί η συμφωνία ενώ κάποιος βουλευτής υπερψηφίσει, τότε οφείλει να παραδώσει την έδρα του.

Ο πρωθυπουργός βέβαια κρατά στο τραπέζι και το θέμα των πρόωρων εκλογών οι οποίες θα οδηγήσουν εκτός πολιτικού σκηνικού τους αντιρρησίες! Και μάλιστα ενώ η συμφωνία θα έχει ψηφιστεί με την βοήθεια της αντιπολίτευσης οπότε οι διαφωνούντες θα έχουν αποκαλυφθεί…

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο βουλευτής του κόμματος κ. Καραγιαννίδης σε συνέντευξή του σημειώνοντας πως η απόφαση της κεντρικής επιτροπής είναι σεβαστή από όλους. «Δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας. Απλά οφείλουμε να σεβαστούμε την πλειοψηφία των οργάνων του κόμματος μας. Μπορούμε προσωπικά να εκφράζουμε την διαφωνία μας σε αυτά. Εχουμε οι βουλευτές υπογράψει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο όπου όποιος έχει θέμα συνείδησης μπορεί να παραιτηθεί. Η έδρα ανήκει στο κόμμα και αυτό το έχουμε αποδεχθεί μέσω πολιτικής συμφωνίας» τόνισε χαρακτηριστικά…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα