Το «μεγάλο μας τσίρκο» (στη Super League)

Όταν αναφερόμαστε σε ανυποληψία και τραγελαφικές καταστάσεις, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε, εκτός όλων των υπολοίπων, σε όσα συμβαίνουν στις τελευταίες αγωνιστικές τού –κατά τα άλλα– υπέροχου ελληνικού πρωταθλήματος.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε παράδοση. Οι πρώτοι μετατρέπονται σε… τελευταίους και οι τελευταίοι μοιάζουν με ομάδες που διεκδικούν την έξοδό τους στην Ευρώπη, ή ακόμη και τον… τίτλο του πρωταθλητή, πετυχαίνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα!

Η ανάγκη, λοιπόν, καθορίζει το… αποτέλεσμα στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και η φετινή διοργάνωση δεν φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση. Η 33η αγωνιστική έφερε πέντε ομάδες να μάχονται για την αποφυγή της μίας θέσης που οδηγεί στα… Τάρταρα της Football League, γεγονός που προσδίδει μία… διαφορετική διάσταση και προοπτική ενόψει της αυλαίας του πρωταθλήματος την Κυριακή, 10 Μαΐου.

Ας τα πιάσουμε ένα-ένα. Στην 33η αγωνιστική, ο Πανθρακικός πέρασε με νίκη από τη Βέροια, δίνοντας συνέχεια στην εκπληκτική του πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, την ίδια στιγμή που η «βασίλισσα του Βορρά» διασφάλιζε –παρά την ήττα της– την παραμονή της, καθώς σε οποιαδήποτε μορφή ισοβαθμίας είναι καλύτερη από τους υπόλοιπους. Ως εκ τούτου, το όριο της παραμονής στην κατηγορία εκτοξεύθηκε στους 44 βαθμούς, καθώς και με 43 είναι δυνατόν να επέλθει ο υποβιβασμός. Η Κέρκυρα φρόντισε γι’ αυτό, με την ισοπαλία της κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τα… καλύτερα έρχονται στο τέλος όμως, καθώς όλες οι ομάδες (Πλατανιάς, Καλλονή, Πανιώνιος, Πανθρακικός και Λεβαδειακός) χρειάζονται από έναν έως τρεις βαθμούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανανέωση του εισιτηρίου τους για τα «μεγάλα σαλόνια» και την επόμενη περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πλατανιάς χρειάζεται έναν βαθμό και φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, ο οποίος πανηγυρίζει ακόμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Η Καλλονή επίσης χρειάζεται έναν βαθμό και φιλοξενεί στην έδρα της τον Ατρόμητο, ο οποίος ενδέχεται να βολεύεται με την ισοπαλία, καθώς θα ανέλθει στην 5η θέση της βαθμολογίας, σε συνδυασμό με μία πιθανή ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα από τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στη Νέα Σμύρνη διεξάγεται το πλέον αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής. Ο Πανιώνιος θέλει μόνο νίκη για να είναι σίγουρος, και ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο νίκη για να διατηρήσει το άτυπο της 2ης θέσης στην κανονική διάρκεια. Οι «κυανέρυθροι» βέβαια έχουν πιο ουσιαστικούς λόγους να επιδιώξουν τη νίκη, καθώς και τρίτος να βγει ο «Δικέφαλος του Βορρά», τους ίδιους βαθμούς θα έχει στα play off. Το γεγονός, πάντως, ότι άρχισαν από νωρίς να… φωνάζουν στη Θεσσαλονίκη ότι τους ενδιαφέρει μόνο η νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, προκαλεί σκέψεις…

Συνεχίζουμε με τον Λεβαδειακό, ο οποίος χρειάζεται μόνο νίκη για να ελπίζει στην –υπό προϋποθέσεις– παραμονή του. Παίζει στην Κρήτη, κόντρα στον Εργοτέλη, ο οποίος έχει υποβιβαστεί και έχει… καταληφθεί από απογοήτευση.
Τέλος, ο Πανθρακικός, ο οποίος, αν ξεκινούσε με τον ίδιο τρόπο τη χρονιά, θα μπορούσε μέχρι και πρωτάθλημα να διεκδικήσει, χρειάζεται μόνο νίκη και δείχνει να μπορεί κόντρα στη Skoda Ξάνθη, την οποία θα «φιλοξενήσει» στο γήπεδό του. Η Skoda είναι βαθμολογικά αδιάφορη και το μυαλό της θα είναι απόλυτα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι στοιχηματικές δίνουν το… στίγμα!

Θέλετε να πάρετε μία γεύση για το μοναδικό… φαινόμενο του ελληνικού πρωταθλήματος; Ας αφήσουμε στην άκρη τον ελληνικό οργανισμό για το στοίχημα και ας πιάσουμε τους ξένους οίκους αξιολόγησης. Μία απλή έρευνα για τις αποδόσεις που δίνουν, φανερώνουν το στίγμα για όσα… υπέροχα ενδέχεται να παρακολουθήσουμε αυτή την τελευταία αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, πριν τα play off για τους «Ευρωπαίους».

Οι ξένοι στοιχηματικοί οίκοι, λοιπόν, ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ πονταρίσματα για τους αγώνες ΑΕΛ Καλλονή – Ατρόμητος, Πανιώνιος – ΠΑΟΚ και Πλατανιάς Χανίων – Ολυμπιακός. Διαβάστε όσα γράψαμε παραπάνω και θα αντιληφθείτε τους λόγους!
Όσο για τα υπόλοιπα; Το «2» στο Εργοτέλης – Λεβαδειακός δίνει μέση απόδοση 1.34! Εντάξει, είναι πεσμένοι οι Κρητικοί, χρειάζονται τη νίκη οι Βοιωτοί, έχει μία κάποια… λογική.

Το Πανθρακικός – Skoda Ξάνθη, με τον «1» να δίνει μέση απόδοση στο 1.21, ποια λογική,
στοιχηματική τουλάχιστον, έχει; Πρόκειται για τοπικό ντέρμπι, με την Ξάνθη να βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου, να προελαύνει στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, και τον Πανθρακικό να βρίσκεται στα τελευταία «σκαλοπάτια» της βαθμολογίας και να παρουσιάζει τρανταχτές αδυναμίες.

Με αυτά και μ’ αυτά περιμένουμε τα… θαύματα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Θα είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές, παρά τις διώξεις για εγκληματική οργάνωση και την εποπτεία της UEFA, ή θα αποφασίσουν επιτέλους οι συντελεστές του ποδοσφαίρου να μη διακωμωδούν άλλο το άθλημα, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια; Ίδωμεν…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα