Το μεγάλο «στοίχημα» του Μάρκο Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα έχει θέσει δύο αιτήματα υπ’ όψιν της διοίκησης του Ολυμπιακού. Πρώτον, την απόκτηση ενός στόπερ και –ει δυνατόν– ενός επιθετικού και, δεύτερον, τη μείωση του αριθμού των ποδοσφαιριστών που έχει στη διάθεσή του, τουτέστιν, ξεκαθάρισμα του ρόστερ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι διατεθειμένος να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Πορτογάλου, απαιτώντας από την πλευρά του τρία πράγματα. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς ήττα, την κατάκτηση του Κυπέλλου και πορεία στο Europa League. Αν δεν τα πετύχει αυτά, θα κριθεί, όπως και οι προκάτοχοί του…

Στην παρούσα φάση πάντως, η προτεραιότητα των «ερυθρόλευκων» είναι το ξεκαθάρισμα του ρόστερ. Μέχρι το καλοκαίρι θα φύγει πολύς κόσμος από το λιμάνι, καθώς λήγουν συμβόλαια και νέα παιδιά έχουν αναδειχθεί στη θέση των παλαιότερων. Τον Ιανουάριο θα φύγουν μόνο όσοι περισσεύουν, ώστε ο Σίλβα να έχει ένα ρόστερ 25, μάξιμουμ 28 παικτών για να δουλέψει. Ο ίδιος προτιμά να μην ξεπερνά ο αριθμός των παικτών τους 25, ώστε να αποφύγει τυχόν μουρμούρες και αναστάτωση στα αποδυτήρια. Η εισήγηση του Πορτογάλου αφορά πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά εμπεριέχει και ρίσκο, καθώς, αν δεν πετύχει τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ για τον ίδιο. Τον  Ιανουάριο θα αποχωρήσουν «βαριά» ονόματα, ακόμη και παίκτες που αποκτήθηκαν με μεγάλες υποσχέσεις το καλοκαίρι. Ξεκινάμε με τους Άλφρεντ Φινμπόγκασον και Ερνάνι. Κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα και, ως εκ τούτου, έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής τους στις ομάδες που ανήκουν, καθώς στον Ολυμπιακό αγωνίζονται ως δανεικοί. Ο μεν Φινμπόγκασον θα επιστρέψει στη Ρεάλ Σοσδιεδάδ, η οποία ψάχνει ομάδα να τον πουλήσει, ο δε Ερνάνι στην Πόρτο, η οποία αναζητεί τον επόμενο σύλλογο για τον δανεισμό του παίκτη.

Παρελθόν θα αποτελέσει και ο Άλαν Πουλίδο, ο οποίος έχει αγωνιστεί ελάχιστα και υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες τόσο της Ευρώπης, όσο και της Αμερικής, ακόμη και από το MLS. Το αν θα δοθεί δανεικός ή με ελεύθερη μεταγραφή, θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος επέστρεψε καθυστερημένα από τραυματισμό και χρειάζεται παιχνίδια για να επανέλθει σε καλή φόρμα. Διαπραγματεύσεις γίνονται με ιταλικές ομάδες, ενώ τα τελευταία 24ωρα προέκυψε ενδιαφέρον και από Αμερική. Για τους Γιαννιώτα, Κολοβό, Αυλωνίτη και Τζανδάρη έχει ληφθεί η απόφαση να δοθούν δανεικοί, ενώ αβέβαιο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τον Νταβίντ Φουστέρ, ενώ κυκλοφορεί σενάριο και για τον Εστεμπάν Καμπιάσο, ο οποίος δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην Αργεντινή.

Μεγάλες εκκαθαρίσεις το καλοκαίρι

Το μεγάλο κύμα… φυγής, όμως, αναμένεται το καλοκαίρι. Την οργάνωση έχει αναλάβει ο Κριστιάν Καρεμπέ, καθώς στη θέση όσων φύγουν θα πρέπει να έρθουν άλλοι εξίσου καλοί, ή και καλύτεροι. Φτάνοντας σε εκείνη την περίοδο, η κατάσταση περιπλέκεται. Πρώτα απ’ όλα, ο Τσόρι Ντομίνγκεζ είναι πολύ πιθανό να γυρίσει στην Αργεντινή και να κλείσει εκεί τη σπουδαία καριέρα του. Το αυτό ισχύει και για τον συμπατριώτη του Καμπιάσο, αν παραμείνει στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Παράλληλα, πολλοί παίκτες είναι υποψήφιοι για μεταγραφή. Υπάρχει μία συμφωνία κυρίων για τον Μαζουακού, ο οποίος απασχολεί αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει θέσει ως τιμή παραχώρησης τα 10-12 εκατομμύρια και ο ατζέντης του Γάλλου δουλεύει εντατικά πάνω στη συγκεκριμένη προοπτική.

Επίσης, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί και Φορτούνης βρίσκονται στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και θα δεχθούν ισχυρές πιέσεις για μεταγραφή το καλοκαίρι. Τα πάντα, στις περιπτώσεις τους, θα εξαρτηθούν από τη σοβαρότητα και το ύψος των προτάσεων.

Με άλλα λόγια, το 2016 ο Ολυμπιακός θα αλλάξει πάρα πολλά. Τη νέα σεζόν θα είναι στην ουσία μία καινούργια ομάδα, με βασικό της στόχο, βέβαια, τη διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα και τη διάκριση στην Ευρώπη. Ο Κριστιάν Καρεμπέ έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο, αλλά γνωρίζει τον τρόπο να το φέρει σε πέρας.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Πάνω από 10 εκατ. ευρώ η τιμή του Ελαμπντελαουί

Με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ έχει κοστολογήσει ο Ολυμπιακός τον Νορβηγό μπακ Ομάρ Ελαμπντελαουί, για τον οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από αγγλικούς και όχι μόνο συλλόγους. Η ομάδα, ωστόσο, που έδειξε να κινείται πιο αποφασιστικά στην παρούσα φάση, είναι η Γουέστ Χαμ, η οποία φέρεται να βολιδοσκόπησε τις προθέσεις των Πειραιωτών.

Στον Ολυμπιακό διέρρευσαν πως θα συζητήσουν με ποσό άνω των 10 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, αν έρθει πρόταση σε αυτά τα επίπεδα, πολύ δύσκολα θα την αρνηθούν. Το θέμα είναι ότι στον Πειραιά δεν θέλουν να αφήσουν τον παίκτη μεσούσης της περιόδου, καθώς είναι βασικός στα πλάνα του Μάρκο Σίλβα και θα δημιουργηθεί κενό. Σύντομα, πάντως, αναμένονται εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα