ΕΠΟ 2016: Επιτέλους τέλος;

Μία δεκαετία και ένας χρόνος έχουν περάσει από τη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού αθλητισμού, την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου! Θα έλεγε κανείς ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε σήμερα να απολαμβάνει τις δάφνες αυτής της επιτυχίας, να είναι οργανωμένη σε όλους τους τομείς και να διαθέτει μία δυνατή λίγκα, τουλάχιστον αντάξια της τουρκικής!

Ωστόσο, το ελληνικό πρωτάθλημα, η Super League, όχι μόνο δεν ανταγωνίζεται την τουρκική λίγκα, αλλά σύμφωνα και με την αξέχαστη έρευνα της «Daily Mail» είναι χειρότερο και από της Νιγηρίας, της Νότιας Αφρικής και της Χιλής! Κι αν αναλογεί μερίδιο ευθύνης στους ανθρώπους του συνεταιρισμού όλα αυτά τα χρόνια, το μεγαλύτερο μερίδιο το φέρει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Γιώργου Γκιρτζίκη και οι άνθρωποί της, εκείνοι που αποφασίζουν και διατάζουν με τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις τους και σπρώχνουν διαρκώς το ελληνικό ποδόσφαιρο προς τα πίσω.

Η σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ είναι αυτή που επί των ημερών της το πρωτάθλημά μας δεν βρήκε χορηγό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε από τα Φερόε, έκανε παράνομες μετατροπές στα καταστατικά, είδε τον υφυπουργό κ. Κοντονή να διαλύει το άβατο του αυτοδιοίκητου, «πείραξε» κατά το δοκούν τον πίνακα διαιτητών, καθαρίζοντας πέντε διεθνείς σε μία νύχτα, και πολλά ακόμη…

Είναι η ίδια διοίκηση που αποτελείται από μέλη που κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη, είναι η ίδια διοίκηση οι αποφάσεις της οποίας αρχίζουν να αμφισβητούνται από τους τακτικούς δικαστές που πλέον έχουν τον λόγο, με τελευταίο παράδειγμα την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ που απέρριψε την πρόταση του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου για τιμωρία της ΠΑΕ ΑΕΚ (λόγω των δυσμενών κρίσεων της διοίκησης των «κιτρινόμαυρων» τον Αύγουστο του 2015).

Μιλάμε για μία διοίκηση που πέραν του ότι μπορεί να παρανομεί, είναι και ηθικά απαράδεκτη, και θυμίζουμε τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκε στον Γιώργο Καραγκούνη και που αποκάλυψε ο ίδιος, αλλά και στον Κώστα Κατσουράνη και στον Φάνη Γκέκα (και προφανώς και σε άλλους διεθνείς).

Το σημερινό Δ.Σ. της ΕΠΟ, που καταφέρνει μέχρι και στις κληρώσεις του Κυπέλλου Ελλάδας να δημιουργεί υποψίες, δεν προέκυψε από παρθενογένεση, αλλά αποτελεί συνέχεια της διοίκησης του κυρίου Σαρρή. Ωστόσο, η κατρακύλα του τελευταίου χρόνου δεν έχει προηγούμενο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάποιους υπαλλήλους που βρίσκονται στη θέση τους εδώ και χρόνια και, ανεξαρτήτως προεδρείου, συντελούν σε αυτό το πρόσωπο που βγάζει προς την ελληνική κοινωνία η ΕΠΟ. Ο τρόπος και μόνο που μιλάνε οι πρώην Έλληνες διεθνείς για τα μέλη της Ομοσπονδίας είναι αρκετός. Κατάφερε με την αδράνειά της να χωρίσει το ποδόσφαιρο στα δύο, αφού ουδέποτε παρενέβη στα τόσα δυσφημιστικά που ακούγονται εις βάρος του αθλήματος. Μακάρι το 2016 να αποτελέσει χρονιά-ανάσα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αν αλλάξει το στάτους του Δ.Σ. αυτό να γίνει προς το καλύτερο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα