Το… μπαλάκι στον Μάρκο Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα έχει δείξει πολύ καλά δείγματα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Αυτό θα πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. Υπάρχει όμως ένα «αλλά». Εξάλλου, πάντα υπάρχει ένα «αλλά», καθώς οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και ολοένα και αυξάνονται. Κι αυτό αφορά την αξιοποίηση του ρόστερ. Η διοίκηση, λοιπόν, διεμήνυσε στον ξένο τεχνικό πως δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει μεταγραφές τον Γενάρη και πως θα πρέπει να αξιοποιήσει το υπάρχον υλικό που διαθέτει το ρόστερ.

 

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πετύχει εξαιρετικές επιδόσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στηριζόμενος σε έναν πολύ συγκεκριμένοι αριθμό παικτών. Πρόσφατα ακούστηκαν παράπονα από το εσωτερικό της ομάδας, ότι δεν χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες και ότι δεν δίνει ευκαιρίες σε ορισμένους που αποτελούν επένδυση για τον σύλλογο. Ο ίδιος, δε, ζήτησε την αποσυμφόρηση του ρόστερ, καθώς του αρέσει να δουλεύει με μάξιμουμ 25 παίκτες, ενώ στον Ολυμπιακό είχε στη διάθεσή του περισσότερους από 32!

Η διοίκηση ωστόσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης πολύ περισσότερο θεωρούν κάθε παίκτη που διαθέτει το ρόστερ ότι είναι επένδυση και αξίζει να φοράει τη φανέλα της ομάδας. Το μήνυμα που δόθηκε στον Πορτογάλο ήταν σαφές. Ο σύλλογος διαθέτει επαρκείς λύσεις σε όλες τις θέσεις της 11άδας και ότι θα πρέπει να αξιοποιήσει όλους τους παίκτες, ώστε να αναδειχθεί το ταλέντο του.

 

Η περίπτωση του Φινμπόγκασον

Αυτός είναι και ο λόγος που τα τελευταία 24ωρα έχουν υπάρξει ανατροπές στον σχεδιασμό, τόσο σε επίπεδο μεταγραφών, όσο και σε επίπεδο αποδεσμεύσεων. Πουλίδο και Ερνάνι δεν φαίνεται  να εγκαταλείπουν το λιμάνι, δεν ισχύει το ίδιο όμως και με τον Φινμπόγκασον. Ο Ισλανδός επιθετικός… βαραίνει το ρόστερ και το ταμείο της ομάδας, η οποία διαθέτει πληθώρα επιθετικών. Ιδιαίτερα μετά την αγωνιστική άνοδο των Πουλίδο, Σεμπά, οι οποίοι διεκδικούν θέση στα πλάνα του Μάρκο Σίλβα, η ύπαρξη του Φινμπόγκασον καθίσταται μη απαραίτητη και καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθεί μία λύση, ώστε ή να επιστρέψει στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην οποία ανήκει, ή να πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα.

 

Ο Καρεμπέ κάνει κινήσεις για το καλοκαίρι

Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα προχωρήσει σε κάποια κίνηση τον Γενάρη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το μεταγραφικό επιτελείο απολαμβάνει… τις διακοπές του. Κάθε άλλο. Ο Κριστιάν Καρεμπέ και οι συνεργάτες του «σκανάρουν» όλες τις αγορές και κινούνται ενόψει του καλοκαιριού, καθώς στόχος του πειραϊκού συλλόγου είναι να αναζητεί παίκτες-ευκαιρίες και να τους εντάσσει στο δυναμικό της ομάδας.

 

Μένει και ανανεώνει ο Φορτούνης

 

Αποφασισμένος να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό εμφανίζεται ο Κώστας Φορτούνης, υποστηρίζοντας, μέσω του περιβάλλοντός του, ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μεταγραφής το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το συμβόλαιο του διεθνούς παίκτη λήγει το καλοκαίρι του 2017 και, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, σύντομα αναμένεται να δεχτεί κρούση από τους «ερυθρόλευκους», προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν κινηθεί ήδη για την ανανέωση με την παράλληλη αναπροσαρμογή των όρων του συμβολαίου του 23χρονου άσου. Ο Φορτούνης θεωρεί ότι η φετινή σεζόν αποτελεί οδηγό για τις επόμενες, γεγονός που θα του ανοίξει την πόρτα για πραγματικά σημαντικές προτάσεις στο μέλλον, από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

 

 

Ανατροπή με Πουλίδο, μένει στον Ολυμπιακό

 

Πλήρης ανατροπή του σκηνικού στην υπόθεση του Άλαν Πουλίδο, καθώς ο Μεξικανός φαίνεται πως θα παραμείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού, παρά τις προτάσεις που είχε από ομάδες κυρίως του αμερικανικού πρωταθλήματος.

Με δεδομένο ότι ο Φινμπόγκασον έχει εντείνει τις τελευταίες ημέρες τις προσπάθειές του για να βρει ομάδα και να αποχωρήσει από την ομάδα του Πειραιά, ο Μάρκο Σίλβα και οι συνεργάτες του δεν θέλουν να χάσουν και δεύτερη λύση στην επιθετική τους γραμμή, καθώς η διοίκηση διεμήνυσε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε μεταγραφές.

Ως εκ τούτου, ο Μεξικανός επιθετικός δύσκολα θα παραχωρηθεί, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση της FIFA στην αντιδικία με την Τίγκρες, η οποία ενδεχομένως να έπαιξε τον ρόλο της στην ανατροπή των δεδομένων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα