Το πέναλτι που χάλασε τον κόσμο! (Video)

Γελάνε και οι τσιμεντόλιθοι στη διώρυγα του Παναμά! Το πέναλτι που δόθηκε στο 89’ του ημιτελικού αγώνα του Gold Cup (Κύπελλο Νότιας και Κεντρικής Αμερικής) υπέρ του Μεξικό και κατά της Εθνική ομάδας του Παναμά ήταν αστείο όσο ποτέ.

Δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε και ενώ ο Παναμάς όδευε προς τον τελικό, αφού προηγούταν με 1-0, ο διαιτητής Μαρκ Γκέιτζερ είδε εκούσιο χέρι στην προσπάθεια του Τόρες κατά τη διάρκεια πτώσης του πάνω στην μπάλα, μετά από καθ’  όλα νόμιμη υπερπροσπάθειά του να τη διώξει μακριά. Η μπάλα βρήκε στο μπράτσο του αμυντικού του Παναμά, αλλά προφανώς μιλάμε για τον ορισμό της ακούσιας επαφής, την οποία αγνόησε πλήρως ο ανεκδιήγητος διαιτητής. Ίσως ένα έμμεσο φάουλ λόγω του ότι ο αρχηγός του Παναμά κάλυψε για ένα δευτερόλεπτο την μπάλα με το σώμα του να ήταν μία πιο φυσιολογική υπόδειξη.

Μετά το σφύριγμα αυτό το ματς διεκόπη, υπήρξε σύρραξη, οι Παναμέζοι από τις εξέδρες πετούσαν ότι αντικείμενα έβρισκαν μπροστά τους, αλλά το ματς συνεχίστηκε και το Μεξικό νίκησε 2-1 στην παράταση με αποτέλεσμα να περάσει στον τελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Τζαμάικα που προερχόμενη από κεκτημένα ταχύτητα από το Copa America (στο οποίο μετείχε ως καλεσμένη) νίκησε στον άλλο ημιτελικό τις ΗΠΑ με 2-1.

Το πέναλτι και η σύρραξη:

https://www.youtube.com/watch?v=wWOkVgcGFdw

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα