Το πήρε σπίτι του!

 

Τον θυμόμαστε όλοι από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκού και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Ίσως κάποιοι, όμως, να μην θυμούνται ότι βρισκόταν πίσω από τα σπουδαία επιτεύγματα της Πάρμα προς τα τέλη του περασμένου αιώνα.

Το 1999 η επαρχιακή ιταλική ομάδα σφράγισε την μπαλάρα που έπαιζε επί σειρά ετών με το Κύπελλο UEFA, ένα τρόπαιο που τότε κατακτιόταν με πολύ κόπο. Με τη βοήθεια του Μαλεζάνι και τη συμβολή φυσικά των παικταράδων, του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, του Ερνάν Κρέσπο, του Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, του Λιλιάμ Τουράμ και του Φάμπιο Καναβάρο, αλλά και του Αλμπέρτο Σενσίνι και του Αντόνιο Μπεναρίβο, η ομάδα έγραψε χρυσή ιστορία. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα πέρσι ο σύλλογος να πτωχεύσει και επίσημα, θλίβοντας χιλιάδες φίλους της στην Ιταλία.

Σήμερα, ανήκει στο ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα της Ιταλίας και μάλιστα για να επιβιώσει πουλάει σε μορφή δημοπρασίας τα τρόπαιά της! Ένα από αυτά, λοιπόν, το διεκδίκησε και το κέρδισε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Με αυτόν τον τρόπο, βοήθησε και πάλι την ομάδα στη δύσκολη αυτή συγκυρία της ιστορίας της και παράλληλα το Κύπελλο έμεινε στα χέρια της… οικογένειας. Ο Ιταλός πρώην προπονητής, πλέον ασχολείται με τα αμπέλια του!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα