Το παραδέχθηκε γιατί το έκανε επίτηδες!

Δεν αντέχεται το 50-50 είναι η ατάκα ορισμένων «ειδικών» του αθλήματος, εκείνων που βαριούνται ένα ποδόσφαιρο με ρομποτικές διαιτησίες και επιθυμούν ο άρχοντας του γηπέδου να έχει ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, ανάλογα με την εξωγηπεδική δύναμη των αντιπάλων.

Ο Σιδηρόπουλος κι άλλες φορές έχει δώσει, κι άλλες φορές δεν έχει δώσει πέναλτι σε ντέρμπι. Τι κάνει πάντα; Σφυρίζει υπέρ του αδυνάτου ή υπέρ της ισορροπίας του αποτελέσματος! Παίρνει τις αμφισβητούμενες φάσεις και δεν περιμένει να δει την πορεία της εξοστρακισμένης μπάλας για να καταλάβει αν ο αμυντικός βρήκε πόδια ή τόπι, αλλά δίνει το στραγάλι υπέρ εκείνου που το χρειάζεται περισσότερο. Είναι πονηρός; Εμείς νομίζουμε πως ναι.

Ένας διαιτητής φαίνεται από τη γενικότερη συμπεριφορά του στο γήπεδο. Από τον πειθαρχικό έλεγχο, από το πόσο παρατεταμένα σφυρίζει, από τις πρώτες δύο –τρεις φάσεις.  Ο Σιδηρόπουλος είναι διαιτητής συγκεκριμένης νοοτροπίας. Στο περσινό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ με το ματς στην ισοπαλία δεν δίνει πέναλτι σε ανατροπή του Σιμόες, προτιμώντας να μην αλλάξει το σκορ με δική του υπαιτιότητα σε περίπτωση που δεν είχε δει καλά και δεν υπήρχε παράβαση.

Προ διετίας με τον ΠΑΟ να προηγείται 0-2 στο «Καραϊσκάκης» δίνει πέναλτι στην ατσούμπαλη προσπάθεια του Κουτρουμπή να μαρκάρει τον Βαλντές, ενώ ένα δευτερόλεπτο νωρίτερα δεν έχει δώσει επιθετικό φάουλ υπέρ του Τριανταφυλλόπουλου. Τείνει χείρα βοηθείας στην ομάδα που χάνει. Τη δε Κυριακή στο ντέρμπι και με το σκορ 3-0, παίρνει απόφαση που μπορεί να βάλει τον ΠΑΟ στο παιχνίδι.

Σε όλα αυτά τα ματς πέραν των τριών περιπτώσεων πέναλτι, είναι αλάνθαστος. Ενεργεί διπλωματικά και κάποιοι τον ειρωνεύονται γι’ αυτό, κάποιοι μεταφράζουν πιο προσεκτικά τις διαιτησίες του. Το σίγουρο είναι πως θέλει να τα έχει καλά με όλους ή με όσους περισσότερους μπορεί.

Ο Σιδηρόπουλος δεν είναι υπόδειγμα διαιτητή, αλλά δεν είναι προκλητικός και σίγουρα είναι καλύτερος από πολλούς περισσότερους. Έχει συγκεκριμένο στυλ και δεν δίστασε να παραδεχθεί το λάθος του. Εκείνη τη στιγμή ήξερε πως μάλλον δεν είναι πέναλτι. Και μάλλον θα ξαναπάρει αντίστοιχη απόφαση αν χρειαστεί…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα