Το πλωτό «μεγαθήριο» της Maersk «έδεσε» στον Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου, το Eugen Maersk, μήκους 400 μέτρων και με δυνατότητα μεταφοράς 15.500 containers. Το πλωτό «μεγαθήριο» της Maersk κατάπλευσε στον Πειραιά το Σάββατο το πρωί, στον Προβλήτα ΙΙΙ του λιμανιού.

Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο πλοίο καταπλέει στον Πειραιά και στις εγκαταστάσεις του ΣΕΜΠΟ, της ΣΕΠ Α.Ε.

Όπως δήλωσε στέλεχος της Maersk, «η ΣΕΠ Α.Ε είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και ασφαλή container terminal του κόσμου. Έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει σε υπερσύγχρονα και τεχνολογικά αναβαθμισμένα μηχανήματα φορτοεκφόρτωσης και στιβασίας με τα οποία, λειτουργώντας σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό πετυχαίνει παραγωγικές διαδικασίες που προσελκύουν Ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς containers».

Υπενθυμίζεται ότι η Maersk, μέσω της θυγατρικής της APM Τerminals, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το 67% του ΟΛΠ και η προσφορά της έχει προκριθεί στην β’ φάση του διαγωνισμού, μαζί με εκείνες των COSCO, ICTS, Ports America και Utilico, ενώ οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται εντός του γ’ τριμήνου του 2014.

Σημειώνεται ότι η ΣΕΠ διαθέτει εκτός των άλλων, στον Προβλήτα ΙΙΙ, 5 Super Post Panamax Γερανογέφυρες με TANDEM spreaders με δυνατότητας εξυπηρέτησης πλοίων πλάτους 26 σειρών containers, τις μεγαλύτερες στον κόσμο αυτή την περίοδο, και είναι από τα ελάχιστα terminals στην Μεσόγειο που μπορούν να εξυπηρετήσουν τέτοιου ή και μεγαλύτερου μεγέθους πλοία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα