Το ρίσκο με τον Πογιέτ!

Πολύ κοντά στην έναρξη συνεργασίας με τον 47χρονο Γκουστάβο Πογιέτ βρίσκεται η ΑΕΚ, με τον Ουρουγουανό προπονητή να έχει πει αρχικά «ναι» στην πρόταση των κιτρινόμαυρων και στη συνέχεια να έχει μπει σε διαδικασία συζητήσεων.

Ο Πογιέτ έγραψε μία θαυμάσια καριέρα ως ποδοσφαιριστής στην Αγγλία από το 1997 μέχρι το 2004 σε δύο λονδρέζικες ομάδες, την Τσέλσι και την Τότεναμ και το ότι ταίριαξε, αν και λατινοαμερικάνος, στην ιδιοσυγκρασία των Άγγλων, τον κράτησε στο νησί και μετά το τέλος της καριέρας του, για να διατελέσει βοηθός προπονητή στη Σουίντον.

Σπουδαιότερη στιγμή στην προπονητική του καριέρα ως βοηθός το Λιγκ Καπ με την Τότεναμ (του Μπερμπάτοφ εκείνη την εποχή) με προπονητή τον Χουάντε Ράμος.

Πρώτος προπονητής έγινε το 2009, όταν ανέλαβε τη μικρή αγγλική ομάδα του Μπράιτον, την οποία, ωστόσο, εκτόξευσε και παραλίγο να την μετατρέψει σε ομάδα της Premier League. Αρχικά ανέβηκε από τη League 1 στην Championship, έφτασε και πάλι στον τελικό του Λιγκ Καπ, ενώ την επόμενη χρονιά έχασε την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου στα Play Out. Τον Οκτώβρη του 2013 ανέλαβε την ουραγό της βαθμολογίας Σάντερλαντ, την οποία κράτησε στην κατηγορία μάλλον εύκολα! Την επόμενη χρονιά, όμως, ο κόσμος περίμενε κάτι παραπάνω, αυτό δεν ήρθε κι έτσι ο Πογιέτ απολύθηκε, με τον Τύπο της Αγγλίας να γράφει τότε πως η Σάντερλαντ με τον συγκεκριμένο προπονητή είχε χάσει τη δύναμη της έδρας της και δεν είχε κάποια φιλοσοφία στο παιχνίδι της και να τον κατηγορεί πως οι μετεγγραφές του δεν προσέφεραν (ο ένας ήταν ο Σκόκο).

Ο Πογιέτ δεν έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα, δεν έχει αναλάβει μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, αλλά θέλει να το κάνει. Οι επιτυχίες του με την Μπράιτον, οι δουλειές δίπλα σε σπουδαίους προπονητές, η θητεία του σε δύο κορυφαία αγγλικά κλαμπ, αλλά και ο πρώτος χρόνος στη Σάντερλαντ, είναι τα θετικά στοιχεία του βιογραφικού του.

Η συγκεκριμένη ομάδα, βέβαια, μετά την έκτη θέση το 2001, δεν έχει καταφέρει τίποτα και ήταν μάλλον υπερβολικό από τον κόσμο και τον Τύπο της Αγγλίας να περιμένει από τον Πογιέτ τη δεύτερή του σεζόν στη Σάντερλαντ να τη μεταμορφώσει ξαφνικά σε σούπερ ομάδα. Στην ΑΕΚ, όμως, την ψάχνουν, την αναζητούν αυτή τη μεταμόρφωση. Μπορεί άραγε να την επιμεληθεί ο Πογιέτ;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα