Μα ποιος είναι αυτός ο Ντουαλά;

Η Κέρκυρα έχασε το απόγευμα της Παρασκευής από τα Τρίκαλα στο ντέρμπι της Football League με σκορ 3-2, αλλά για μία ακόμη φορά είδε το μεγάλο της φετινό όπλο να πυροβολεί και μάλιστα δις.

Ο 28χρονος Βιέρα Ντουαλά Ελόνγκ σημείωσε δύο ακόμη τέρματα και φτάνοντας τα έξι είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ποιος είναι, όμως, αυτός ο άγνωστος ποδοσφαιριστής από την… ακόμη πιο άγνωστη Ισημερινή Γουϊνέα;

Κατ’ αρχήν, είναι Αφρικανός. Το ξεκαθαρίζουμε, διότι υπάρχει Γουϊνέα στην Ωκεανία και Ισημερινός στη Αμερική. Εκείνος, όμως, προέρχεται από μία μικρή παραθαλάσσια χώρα της Αφρικής. Το όνομά του είναι Βιέρα Ελόνγκ, αλλά τον φωνάζουν Ντουαλά, διότι γεννήθηκε στο Καμερούν και στη συγκεκριμένη πόλη.

Το 2006 πήγε στην Ακοναγκούι, μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ισημερινή Γουϊνέα και του ζητήθηκε από την Ομοσπονδία της χώρας να γίνει διεθνής με την περιορισμένων δυνατοτήτων Εθνική ομάδα. Εκείνος δέχθηκε και έγινε πρωτοκλασάτο στέλεχος της ομάδας. Αφού αγωνίστηκε σε αρκετούς συλλόγους της χώρας και έκανε και ένα πέρασμα από την Γκαμπόν, τον εντόπισαν οι άνθρωποι της Κέρκυρας και τον επέλεξαν με αποτέλεσμα ο 28χρονος να είναι αυτή τη στιγμή το πρώτο «κανόνι» της κατηγορίας.

Πραγματικά, αν τον παρατηρήσει κανείς θα αναρωτηθεί πως γίνεται αυτός ο βαρύς και αργός ποδοσφαιριστής να έχει τόσο καλό ποσοστό σκοραρίσματος. Μένει να δούμε αν θα συνεχίσει αυτό το βιολί ή αν θα διακοπεί ο ίστρος του. Για την ώρα δείχνει ασταμάτητος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα