Το σκληρό ροκ θα επουλώσει τις πληγές

Έκλεισε πριν καλά-καλά ανοίξει το θέμα ηγεσίας στο Ποτάμι. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης των οργάνων του κόμματος την Τετάρτη το απόγευμα, ουδείς θέλησε να ανοίξει αυτό το θέμα. Αντίθετα τέθηκαν επί τάπητος τόσο η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, όσο και πως θα ξεκαθαρίσει την ιδεολογική του ταυτότητα.
Η διέξοδος για να ξεφύγει το κόμμα από την ίωση της εσωστρέφειας είναι η σκληρή αντιπολίτευση προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάπως έτσι θεωρούν στην Σεβαστουπόλεως ότι θα καθαρίσουν την θολή στάση των τελευταίων μηνών έβλαψε την πολιτική εικόνα του κόμματος. Σε ότι αφορά τις συνεργασίες και την κοινή πορεία με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι ή θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί».
Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν οι οργανωτικές αδυναμίες, ενώ έγινε αυτοκριτική για τη στάση του κόμματος το τελευταίο επτάμηνο και αποφασίστηκε η συγκρουσιακή πολιτική με τον παλαιοκομματισμό. Επίσης, τα μέτρα του μνημονίου θα ψηφίζονται κατά περίπτωση και ύστερα από εξέταση αν είναι προς όφελος του συνόλου των πολιτών.
Δείγμα της στάσης που θα κρατήσει το Ποτάμι είναι το ειρωνικό σχόλιο του πρόεδρου του Ποταμιού για το θέμα του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος κατακεραυνώνει τον πρωθυπουργό για τις επιλογές του. «Τι θέλουν και οι ομοφυλόφιλοι», αναρωτιέται με έντονη δόση ειρωνείας ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας την υπόθεση Καμμένου με ένα δικό του κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του κόμματος στο facebook. Ο κύριος Θεοδωράκης σχολιάζει την «αμφιβολία» που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ενημερώθηκε για το ζήτημα, καταλήγοντας: «Τώρα είναι η ώρα να κυβερνήσουν “οι αξιότεροι και οι εντιμότεροι”, όπως είπε ο κ. Τσίπρας αγκαλιάζοντας το βράδυ της Κυριακής τον κ. Καμμένο».
Η συνεδρίαση διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα και έγινε μία πρώτη αποτίμηση της ήττας, με τα περισσότερα στελέχη να υπογραμμίζουν την έλλειψη οργάνωσης, κυρίως στην περιφέρεια, ενώ κανείς δεν έθεσε θέμα ηγεσίας. Μάλιστα, ο επικεφαλής του κόμματος ανέφερε ότι “δεν αισθάνομαι αδύναμος”, ωστόσο στο συνέδριο του Δεκεμβρίου θα ζητήσει την επαναβεβαίωση μέσω ψηφοφορίας.
Ο κ. Θεοδωράκης φαίνεται ότι δεν θα μείνει στους παραδοσιακούς τρόπους οργάνωσης, αφού, όπως τόνισε, θέλει κίνημα που θα παράγει λύσεις και θα προωθεί συνεχώς το καινούργιο. Προωθεί τις τοπικές οργανώσεις που θα συμβάλουν στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων, με τοπικές Ιντερνετικές Κοινότητες που θα διεξάγουν πραγματικό διάλογο αλλά και θα συγκρούονται για τις αξίες μας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα