Στο τραπέζι για ενιαία Κ.Ο.

Τα όσα έγιναν με την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου και την αποπομπή του μετά από 12 ώρες δικαιώνουν το ΠΑΣΟΚ που από την πρώτη στιγμή υποστήριζε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι παρά φύση.  «O διορισμός του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρη Καμμένου στην Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές του παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση, αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

Από την δική της πλευρά ο σύμμαχος στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, η ΔΗΜ.ΑΡ. από την πλευρά της αναφέρει: “H τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στη θέση υφυπουργού της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια ξεκάθαρη προσβολή προς την κοινωνία, μετά την «ένδοξη καριέρα» του νέου υπουργού στα social media. Μια «καριέρα»  γεμάτη με ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά μηνύματα. Το ήθος και οι αρχές της Αριστεράς δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες πρακτικές.  Προκαλεί θλίψη και ντροπή η συμπόρευση  της αριστερής κυβέρνησης με το ακροδεξιό φρόνημα του κ. Καμμένου”.

Μετά από αυτή την εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ έχουν μεν αποφασίσει να κάνουν παραγωγική αντιπολίτευση, αλλά απέναντι στους υπουργούς που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ θα διατηρήσουν μία πιο σκληρή στάση. Με αυτό τον τρόπο εκτιμούν πως θα αποδομήσουν πολύ πιο εύκολα τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του.

Για τις συνεργασίες

Σε ότι αφορά τον διάλογο για τον 3ο πόλο στην Χαριλάου Τρικούπη δεν είπαν κουβέντα σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού. Ο Στ. Θεοδωράκης παρά το γεγονός πως στην ευρωβουλή συμμετέχει στην ομάδα των ευρωπαίων σοσιαλιστών είχε ξεκαθαρίσει πως δεν είναι κεντροαριστερά , την ώρα που είχε αρκετές συναντήσεις με τον σοσιαλιστή Μάρτιν Σούλτς.  Μετά τα αποτελέσματα η κουβέντα αποκτά άλλη διάσταση καθώς αν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι συνεργαστούν, αρχικά εντός Βουλής τότε το σχήμα θα έχει 28 βουλευτές και αυτομάτως θα είναι η τρίτη δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι ίσως εκείνος που δε θέλει να είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης καθώς μοιραία θα ενταχθεί σε ένα σχήμα υπό την κ. Γεννηματά. Στελέχη του Ποταμιού δείχνουν πάντως προς αυτή την κατεύθυνση και στο ΠΑΣΟΚ προφανώς καλοβλέπουν μια τέτοια εξέλιξη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δώσει εντολές να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι σε αυτές τις συζητήσεις κυρίως για να μην φανεί πως το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να «καπελώσει» τα υπόλοιπα κόμματα και τις κινήσεις. Τις επόμενες ημέρες ίσως υπάρξει ανοιχτή πρόσκληση προς τον κύριο Θεοδωράκη ενώ υπάρχουν υπόγειες δυνάμεις που ήδη συνομιλούν στην κατεύθυνση συγκρότησης ενός ενιαίου φορέα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα