Το χρέος στο μυαλό του

Τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει συνεννόηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ο οποίος έγινε δεκτός από τον κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι οι πολιτικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις των κομμάτων είναι παραδεκτές στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας, αλλά πρέπει να μείνουν στην άκρη και να αναζητηθεί κοινός πολιτικός τόπος για τη διαπραγμάτευση του χρέους διότι αλλιώς τα αποτελέσματα θα είναι δυσμενή για την κοινωνία.

«Το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αναδιαρθρωθεί για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί. Μία αναδιάρθρωση, η οποία – αναμφισβήτητα – εάν επιτευχθεί θα έχει θετικά αποτελέσματα για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά απορρίπτωντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί βιωσιμότητάς του.

Αν και αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόταση Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «οι εκλογές θα γίνουν, όπως φαίνεται, τον μήνα Μάρτιο από τη μη εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας» ενώ απέρριψε για ακόμα μια φορά σενάρια δικής του υποψηφιότητας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα