Το ECF βραβεύει την Μπιενάλε της Αθήνας

Την Τρίτη 31 Μαρτίου, το βραβείο ECF Princess Margriet 2015 για τον πολιτισμό θα απονεμηθεί στην Μπιενάλε της Αθήνας και στο Visual Culture Research Center (Κίεβο, Ουκρανία), από την ίδια την πριγκίπισσα Margriet της Ολλανδίας.

Η πριγκίπισσα της Ολλανδίας
Η πριγκίπισσα της Ολλανδίας

H πριγκίπισσα Laurentien, πρόεδρος του EuropeanCulturalFoundation (ECF), θα προλογίσει στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Καλών Τεχνών ΒΟΖΑR των Βρυξελλών. Κάθε ένας από τους δύο νικητές θα λάβει το χρηματικό έπαθλο των €25.000.

Η διεθνής επιτροπή του βραβείου αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει με το βραβείο ECF Princess Margriet 2015 αυτές τις δύο τολμηρές πολιτιστικές πρωτοβουλίες από την Αθήνα και το Κίεβο. Και οι δύο φετινοί νικητές επιλέχθηκαν χάρη στο έργο τους που καταπιάνεται με τον δημόσιο χώρο προσφέροντας πολύτιμες δυνατότητες ανάπτυξης της καλλιτεχνικής φαντασίας, σε δύο χώρες οι οποίες βρίσκονται εν μέσω μίας τεράστιας κοινωνικής και πολιτικής αναστάτωσης. Με την ανάδειξη των δύο αυτών νικητών, το ECF στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για το μέλλον των ανεξάρτητων πολιτιστικών πρωτοβουλιών στον ευρύτερο χώρο της Ευρώπης, οι οποίες μας δείχνουν πόσο μπορεί να μας επηρεάσει και να μας αλλάξει ο πολιτισμός, ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

«Καλλιεργούν με τη δουλειά τους ένα ζωντανό περιβάλλον, ανοιχτό σε όλους, προσκαλώντας ένα ευρύτερο κοινό να συμμετάσχει σε πολιτιστικά δρώμενα και υπογραμμίζοντας έτσι τον ζωτικής σημασίας ρόλο που παίζει ο πολιτισμός στη δημοκρατική εξέλιξη των κοινοτήτων της Ευρώπης», δήλωσε η Katherine Watson, διευθύντρια του ECF.

Το ECF είναι ένθερμος υποστηρικτής των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Ευρώπη εδώ και 60 χρόνια. Πιστεύει ότι ο πολιτισμός αφορά άμεσα τους ανθρώπους και τους εμπνέει να ανακαλύψουν νέους τρόπους για την εδραίωση της δημοκρατίας. Θεωρεί ότι η δύναμη του πολιτισμού είναι απαραίτητο συστατικό για τη δημιουργία μιας πιο ανοιχτής Ευρώπης, χωρίς αποκλεισμούς. Ως πρόεδρος του ECF η πριγκίπισσα Laurentien της Ολλανδίας υποστηρίζει ενεργά την αποστολή του ιδρύματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα