Το MEGA σε αδιέξοδο: Νέος μέτοχος ή υπαγωγή στο άρθρο 99

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού MEGA κρέμεται πλέον από μία λεπτή κλωστή. Το ΔΣ που έγινε την Πέμπτη κατέληξε για μία ακόμα φορά σε αδιέξοδο, όπως αναμενόταν άλλωστε, από τη στιγμή που οι μέτοχοι δεν αποφάσισαν την απαραίτητη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα που οι μέτοχοι ζήτησαν δίμηνη παράταση από τις τράπεζες, εκείνες αρνούνται να δώσουν άλλο χρόνο στον Τηλέτυπο. Πλέον, οι λύσεις είναι δύο και μοιάζουν με το γνωστό ρητό «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Η μία είναι να βρεθεί νέος μέτοχος για να στηρίξει οικονομικά το κανάλι, ωστόσο πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς ακόμα κι αν βρεθεί κάποιος δεν θα έχει το δικαίωμα να πάρει νέο δάνειο. Από την άλλη υπάρχει η υπαγωγή στο άρθρο 99 το οποίο σημαίνει από τη μία εξυγίανση και από την άλλη απολύσεις και περικοπές για τους εκατοντάδες εργαζομένους στο κανάλι.

Την περίοδο που ούτως ή άλλως το μέλλον του MEGA ήταν αβέβαιο, από τη στιγμή που οι ιθύνοντες δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τις τηλεοπτικές άδειες, ήρθαν να προστεθούν κι αυτά τα προβλήματα.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, την Πέμπτη υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του καναλιού, ο Νίκος Πεφάνης. Να υπενθυμίσουμε ότι ήταν το μόνο πρόσωπο που είχε θέση εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ της Τηλέτυπος και πλέον στο όργανο δεν υπάρχει κανένα μέλος να υπογράφει αποφάσεις.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα