Τράπεζα Πειραιώς: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 30/10 για συγχώνευση με Geniki

Tη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 30 Οκτωβρίου με αντικείμενο την έγκριση συγχώνευσης της Τράπεζας Πειραιώς με τη θυγατρική της Γενική Τράπεζα και την ακύρωση των τίτλων των προνομιούχων μετοχών Ν. 3723/2008 του Ελληνικού Δημοσίου λόγω πλήρους αποπληρωμής τους, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:00 στην Αθήνα, στην αίθουσα «Golden Room» του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», (Βασ. Γεωργίου Α’, αρ. 1, 105 63, Αθήνα) για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των εξής θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1.    Έγκριση συγχώνευσης της Τράπεζας με τη θυγατρική της ανώνυμη τραπεζική εταιρεία «ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σύμφωνα με το άρθρο 79 του κ.ν. 2190/1920, όπως σήμερα ισχύει και ειδικότερα:

i.    Έγκριση α) του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης Δι Εξαγοράς της «ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» από την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», β) της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 69 του Κ.Ν 2190/1920 και γ) των μέχρι σήμερα διενεργηθεισών πράξεων ή/και δηλώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και των εκπροσώπων ή πληρεξουσίων αυτής για τους σκοπούς της ως άνω συγχώνευσης

ii.    Παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης της συγχώνευσης

2.    Ακύρωση των τίτλων των προνομιούχων μετοχών Ν. 3723/2008 του Ελληνικού Δημοσίου λόγω πλήρους αποπληρωμής τους. Αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και τροποποίηση των άρθρων 5 και 27 του καταστατικού

3.    Διάφορες ανακοινώσεις

Στη Συνέλευση αυτή έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν Μέτοχοι οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι κατά την έναρξη της 25.10.2014 (ήτοι κατά το κλείσιμο της 24.10.2014) στο αρχείο μετόχων της Τράπεζας που τηρείται ηλεκτρονικά στην εταιρεία «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων» (ΕΛΚΑΤ), χωρίς να απαιτείται δέσμευση των μετοχών τους.

Οι Μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση μέσω πληρεξουσίου οφείλουν να καταθέσουν τη σχετική εξουσιοδότηση αντιπροσώπευσης, που είναι διαθέσιμη στα καταστήματα της Τράπεζας και στην ιστοσελίδα http://www.piraeusbankgroup.com, στο Τμήμα Μετοχολογίου, Πανεπιστημίου 25-29, Αθήνα 105 64 (2ος όροφος), το αργότερο την τρίτη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της κάθε Γενικής Συνέλευσης.

Σημειώνεται ότι η Γενική Τράπεζα ανακοίνωσε τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 30 Οκτωβρίου 2014 για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των εξής θεμάτων:

1. Έγκριση συγχώνευσης της Τράπεζας με τη μητρική της ανώνυμη τραπεζική εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με το άρθρο 79 του κ.ν 2190/1920 όπως ισχύει σήμερα και ειδικότερα: έγκριση α) του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης δι εξαγοράς της Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Ανώνυμος Εταιρεία από την Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία, β) της έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 69 του κ.ν 2190/1920 και γ) των εντός της τρέχουσας χρήσης πράξεων ή και δηλώσεων του Δ.Σ. της τράπεζας και των εκπροσώπων ή πληρεξουσίων αυτής.

Παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης της συγχώνευσης.

2. Διάφορες ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα