Τρέξτε να προλάβετε τον Πάνο Αρμενάκα!

Ο Απόστολος Γιάννου χάθηκε, καθώς η τραγική διοίκηση της ΕΠΟ δεν χειρίστηκε όπως έπρεπε την υπόθεση και ο ικανότατος σέντερ φορ φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής ανδρών της Αυστραλίας. Δεν θα μπορέσει, έτσι, ποτέ να εκπροσωπήσει τη «γαλανόλευκη». Καλό θα ήταν, λοιπόν, η νέα διοίκηση της ΕΠΟ να έχει το νου της σε τέτοιες περιπτώσεις παικτών  με πολλαπλές υπηκοότητες.

Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή του 18χρονου Πάνου Αρμενάκα, του Έλληνα ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε στις ΗΠΑ, μεγάλωσε στην Αυστραλία και τώρα παίζει στην Ιταλία, αφού αποκτήθηκε από την Ουντινέζε. Θεωρητικά, μπορεί να παίξει στην Εθνική Ανδρών των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Ελλάδας και σε λίγα χρόνια και της Ιταλίας, αν μείνει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στη γείτονα χώρα! Ο Αρμενάκας έχει ήδη αγωνιστεί στην Εθνική Παίδων της Ελλάδας και της Αυστραλίας.

Ποιος είναι, όμως, ο Πάνος Αρμενάκας; Ο 18χρονος έχει δοκιμαστεί στις ακαδημίες του Άγιαξ, της Μπαρτσελόνα, της Τσέλσι, της Μπλάκμπερν, της Άρσεναλ της Μάντσεστερ Σίτι και της Μίλαν, αφού οι γονείς του είχαν το κουράγιο και τη διάθεση να κάνουν πολλά ταξίδια στις προηγμένες ποδοσφαιρικά ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να θέσουν τα θεμέλια προκειμένου να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Στα 13 του,τον δέχθηκε η ιταλική Μπρέσια στις Ακαδημίες της, ενώ την επόμενη χρονιά βρέθηκε στην Αγγλία για λογαριασμό των Ακαδημιών της Γουότφορντ όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Το 2014, στα 16 του, επέστρεψε στην Ιταλία και στις Ακαδημίες της Ουντινέζε και φέτος ήρθε η μεγάλη επιβράβευση, αφού με την ενηλικίωσή του, ο σύλλογος του Ούντινε του προσέφερε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Μάλιστα, στο πρόσφατο φιλικό με την Ολύμπια Λιουμπλιάνας αγωνίστηκε για πέντε λεπτά ως αλλαγή!
Το 2015 η αγγλική Guardian συμπεριέλαβε τον Αρμενάκα στη λίστα με τα 50 πιο ελπιδοφόρα ταλέντα στον κόσμο, όταν και βρέθηκε στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων της Αυστραλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Χιλής!

Εδώ τον βλέπουμε σε μία φωτογραφία με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσιόνι

2014-10-Main

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα