Τραγικός αμυντικά ο ΠΑΟΚ, ήττα με 4-3 από τη Στεάουα

O ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο τέταρτο φιλικό προετοιμασίας του μία ομάδα όχι μόνο πιο έτοιμη (σε τέσσερις μέρες δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της), αλλά και αρκετά δυνατή, τη Στεάουα Βουκουρεστίου. Οι Ρουμάνοι έκαναν πρόβα τζενεράλε, ενώ ο Βλάνταν Ίβιτς είχε διάθεση για πειραματισμούς. Εν μέρει, λοιπόν, δικαιολογείται το κακό πρόσωπο του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού το οποίο έληξε 3-4 (όσο και το τελικό). Ένας αυστηρός κριτής, όμως, θα χαρακτήριζε τραγική την άμυνα του ΠΑΟΚ…

Σε αυτό το κομμάτι του αγώνα, στο πρώτο 45λεπτο, ο  Ίβιτς χρησιμοποίησε τους εξής ποδοσφαιριστές: Βελλίδη, Κίτσιου, Μαλεζά, Κρέσπο, Γιαννούλη, Χαρίση, Τζιόλη, Ροντρίγκες, Πέλκα, Ζάιρο, Κουλούρη. Καμία γραμμή του ΠΑΟΚ δεν έθελξε και δεν θα πρέπει να ξεγελούν τα τρία γκολ ενεργητικό, καθώς το πρώτο μπήκε από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα όπου οι Ρουμάνοι ξέχασαν τον Κουλούρη και εκείνος σκόραρε, το δεύτερο ήταν ένας… τραγέλαφος, αφού έχασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του ο τερματοφύλακας και το τρίτο ήταν μία απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκεζ. Τα τέσσερα γκολ παθητικό, ωστόσο, θα πρέπει να προβληματίσουν τον προπονητή του ΠΑΟΚ, έστω κι αν η ενδεκάδα ήταν πειραματική. Δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα ατομικά λάθη και οι αδράνειες που επέτρεψαν στους Ρουμάνους να σκοράρουν τέσσερις φορές μέσα σε 22 λεπτά (23’, 37’, 39’, 45’). Το κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου ήταν σε ύπνωση, ενώ και ατομικά ο Βελλίδης και ο Τζιώλης ήταν σε κακή μέρα.

Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς και Τζάλμπα Κάμπος μπήκαν αντί των Βελλίδη, Κίτσιου, Γιαννούλη και Ζάιρο στο 46’. Στο 60’ Τζαβέλας, Κρέσπο, Τζιόλης, Κουλούρης, Πέλκας βγήκαν για να μπουν οι  Χατζιησαΐας, Τζαβέλλας, Τσίμιροτ, Περέιρα, Κλάους, ενώ οι Σακχόφ και Μυστακίδης μπήκαν στο 70’ αντί των Ροντρίγκεζ και Χαρίση. Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ σοβαρεύτηκε, η Στεάουα έπαιξε συντηρητικά και έτσι το ματς κύλησε χωρίς πολλές συγκινήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα