Τραγωδία με 15 νεκρούς στον Κονγκό!

Μία ακόμη μαύρη σελίδα στα παγκόσμια χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου καταγράφηκε την Κυριακή (11/5) στην πρωτεύουσα του Κονγκό, Κισάσα, καθώς τα εκτεταμένα επεισόδια στην αναμέτρηση ASV Κλαμπ – Τουτ Πουισάμπ Μαζέμπε, έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκαν στην αφρικανική χώρα, τα επεισόδια ξεκίνησαν από του οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας και εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα. Η αστυνομία, τηρώντας μία απολύτως ανεύθυνη στάση, επενέβη με βροχή από δακρυγόνα, εξαιτίας των οποίων μία μεγάλη μάζα οπαδών μετακινήθηκε απότομα, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο τείχος της εξέδρας και να παρασύρει στο θάνατο 15 ανθρώπους, ενώ άλλοι 21 νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, ορισμένοι εκ των οποίων είναι σοβαρά!

Αξιωματούχοι της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και Υπουργοί επισκέφθηκαν το χώρο της τραγωδίας, αλλά τα ερωτηματικά που προέκυψαν είναι πάρα πολλά. Πρώτα απ’ όλα, η καταλληλότητα των εγκαταστάσεων. Ο θάνατος των 15 ανθρώπων δεν προήλθε από τα επεισόδια, αλλά από την κατάρρευση των εγκαταστάσεων. Δεύτερον, η αντίδραση της αστυνομίας, η οποία γέμισε την ατμόσφαιρα με δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί μαζικά ένα μεγάλο μέρος των οπαδών. Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι περισσότεροι από τους 21 που νοσηλεύονται, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα