Τσακίζει κόκκαλα η άμυνά μας!

Αν κρατάμε κάτι από τον τρόπο που αγωνίστηκε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ στο φιλικό με την Τσεχία, δεν είναι τίποτα άλλο από την αμυντική λειτουργία των παικτών του Φώτη Κατσικάρη.

Το τελικό 70-56, το εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο που η Εθνική δέχθηκε μόλις δέκα πόντους και στην ουσία πήρε τη διαφορά, αλλά και η επιθετική αξιοπιστία των ψηλών και ιδίως του Κουφού που έλειψε από την περσινή προσπάθεια της Εθνικής, αλλά φέτος είναι ισχυρότατο χαρτί, κάνουν τους πάντες να αισιοδοξούν εν’ όψει του Eurobasket.
Μπουρούσης, Ζήσης, Σπανούλης, Καλάθης, Περπέρογλου, Αντετοκούνμπο, Κουφός, Γιάνκοβιτς, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης και Αγραβάνης δημιουργούν ένα σύνολο ικανό για τα πάντα, πόσο μάλιστα αν συνεχιστεί αυτή η αμυντική λειτουργία που φαίνεται πως φέτος θα είναι το μεγάλο μας όπλο.

Αν μπροστά καταφέρουν και φέρουν τους πόντους που χρειάζονται οι Κουφός, Αντεντοκούμπο, Πρίντεζης και Καλάθης που αποδεδειγμένα έχουν τα φόντα, τότε με την οργανωτική εμπειρία των Ζήση και Σπανούλη δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ιδίως αν οι φόργουορντ συνεχίσουν την εξαιρετική δουλειά στην άμυνα. Υπομονή και ο Σεπτέμβρης είναι κοντά για να ζήσουμε και πάλι μεγάλες στιγμές στην αγαπημένη μας διοργάνωση, το Eurobasket.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα