Τσιγγάνες εκδίδονται για 5 ευρώ

Το φως της δημοσιότητας «είδε» το φαινόμενο της έκδοσης νεαρών κοριτσιών και παιδιών στους δρόμους του Αγρινίου, έπειτα από καταγγελίες πολιτών στην εφημερίδα «Γεγονός».

Κάποιοι μιλούν για μαστροπεία στους δρόμους της πόλης, για αυτό και δεν κάνουν επίσημη καταγγελία.

Το θέμα έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις, καθώς είτε μέρα, είτε νύχτα, νεαρές κοπέλες και παιδιά αναζητούν πελάτες, κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας, χωρίς να αποκλείονται και οι νεότεροι. Στην πόλη έχουν διαμορφωθεί πιάτσες με χαρακτηριστικότερη εκείνη από την Χατζοπούλου μέχρι τη Σουλίου, αλλά και κατά καιρούς σημεία της Καλυβίων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υπάρχει ένας αριθμός από ενήλικες τσιγγάνες που πλησιάζουν ηλικιωμένους και πίνουν τον καφέ τους ή κάθονται στα παγκάκια και τους προτείνουν να τους δείξουν σημεία του σώματός τους ή να τις θωπεύσουν για 5 ευρώ.

Σε περίπτωση που θέλουν κάτι παραπάνω η «ταρίφα» ανεβαίνει και πάει στα 10 ή 15 ευρώ. Τα ραντεβού κανονίζονται και μέσω κινητού και λαμβάνουν χώρα σε πυλωτές, ασανσέρ και υπόστεγα. Η αστυνομία έχει καταγράψει περίπτωση σύλληψης για τέτοια αιτία.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, μικρές ομάδες από ανήλικες και ενήλικες Ρομά, που πολλές φορές συνοδεύονται και από ένα αγόρι της φυλής, κινούνται στην πόλη και πλέον δεν κάνουν μόνο μικροκλοπές, καθώς μαγαζάτορες και πολίτες καταγγέλλουν ότι ανήλικα κορίτσια τους προτείνουν να συνευρεθούν σεξουαλικά για 5 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα