Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Σίγουρα όταν αποκτάς έναν μεγάλο επιθετικό σαν τον Μπερμπάτοφ και παίζεις τον πρώτο σου ευρωπαϊκό αγώνα με τον Βούλγαρο στην ενδεκάδα έστω και για λίγα λεπτά, περιμένεις το γκολ που θα σε εκτινάξει από τη θέση σου. Αυτό το γκολ, όμως, δεν ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο κόσμος του «Δικεφάλου» μάλλον ενοχλήθηκε από το 0-0 κόντρα στην Γκαμπάλα, αφού περίμενε τη νίκη κόντρα σε έναν τόσο αδύναμο αντίπαλο, αλλά τελικά δεν υπάρχουν αδύναμοι αντίπαλοι στη διαδικασία των ομίλων. Αυτό πρέπει να το χωνέψουν όλοι. Άλλωστε, η Γκαμπάλα πριν από αυτό το ματς είχε υποδεχθεί άλλες πέντε ομάδες και δεν είχε δεχθεί γκολ! Οι πέντε ομάδες ήταν η παραδοσιακά δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος Βοσνίας, Σιρόκι (2-0), η μακράν κορυφαία ομάδα της Γεωργίας, Δυναμό Τυφλίδας (2-0), η κυπελλούχος και τριταθλήτρια Σερβίας Τσουκαρίτσι (2-0), ο Απόλλωνας Λεμεσού (1-0) και φυσικά ο ΠΑΟ (0-0)! Όταν, λοιπόν, έχεις να αντιμετωπίσεις μία τέτοια ομάδα, πρέπει να αξιολογείς με μεγαλύτερη ψυχραιμία το αποτέλεσμα, το οποίο –εδώ που τα λέμε– είναι μία εκτός έδρας ισοπαλία σε έναν όμιλο τεσσάρων ομάδων, άρα αποτέλεσμα θετικό!
Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν στον ΠΑΟΚ είναι ότι το ματς με την Γκαμπάλα πέρασε, και τώρα αρχίζει μια σειρά δύσκολων αγώνων που θα κάνει τους πάντες σοφότερους σχετικά με το τι μπορεί να κατορθώσει η ομάδα του Τούντορ τη φετινή σεζόν.

Το δύσβατο ευρωπαϊκό μονοπάτι
Στην Ευρώπη, λοιπόν, απομένουν πέντε ματς σε έναν όμιλο που τελικά είναι πιο δύσκολος απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Και αυτό φάνηκε στην πρεμιέρα, αφού η τρομερή φέτος Ντόρτμουντ έπρεπε να φτάσει στις καθυστερήσεις για να νικήσει 2-1 την Κράσνονταρ. Άρα, οι δύο ομάδες κάτω από την Μπορούσια και τον ΠΑΟΚ, δηλαδή η Γκαμπάλα και η Κράσνονταρ, έδειξαν πως θα είναι σκληρά καρύδια. Ο «Δικέφαλος» θα υποδεχθεί την 1η του Οκτώβρη τη γερμανική ομάδα (με δέκα στα δέκα φέτος σε όλες τις διοργανώσεις ) και στις 22 του ίδιου μήνα την Κράσντονταρ, σε ένα δεύτερο σερί ματς στην Τούμπα.

Ενδιάμεσα δύσκολα ματς για τη Super League
Μέσα στον Οκτώβρη πέρα από τα δύο ευρωπαϊκά μας με την πιο φορμαρισμένη ομάδα της ηπείρου, αλλά και την Κράσνονταρ που στη Ρωσία είναι αυτή τη στιγμή έκτη, ο ΠΑΟΚ πρέπει να δώσει σειρά αγώνων για τη Super League, όπου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρίσκεται ήδη πέντε βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό.
Πριν μπει ο δέκατος μήνας, έχει επιπλέον δύο σούπερ δύσκολα ματς, στις 23/9 με την ΑΕΚ στην Τούμπα και στις 27/9 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Μέσα στον Οκτώβρη τα πέντε ματς είναι: Με τον Ολυμπιακό (4/10) εντός έδρας, με τον Ηρακλή στις 17/10 στο Καυτατζόγλειο, με τον ΠΑΟ (24/10) στην Τούμπα, και τέλος με τον Αστέρα στην Τρίπολη (31/10). Με λίγα λόγια, δυσκολότερο πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να έχει, ενώ υπάρχει και υποχρέωση για το Κύπελλο με τον Πανθρακικό λίγες ημέρες πριν από το ματς της Τρίπολης.

Το ταμείο τέλος Οκτώβρη θα κρίνει πολλά
Αυτά τα εννέα ματς, λοιπόν, θα μας φανερώσουν τι μπορεί να καταφέρει ο φετινός ΠΑΟΚ. Τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι άσχημα, παρά το ότι ήρθε μία ήττα στα Γιάννινα που σόκαρε τον κόσμο. Μία μέρα μετά, όμως, ήρθε η αντίδραση του Σαββίδη με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και η γκέλα αυτή ξεχάστηκε με μιας. Όπως πρέπει να ξεχαστεί και το παιχνίδι με την Γκαμπάλα, αφού ο ΠΑΟΚ πρέπει να συγκεντρωθεί εν όψει της συνέχειας.
Στόχος, φυσικά, την τελευταία μέρα του Οκτώβρη, ο ΠΑΟΚ να έχει μειώσει τη διαφορά από την κορυφή έστω και κατά ένα πόντο και να έχει νικήσει τουλάχιστον τη ρωσική ομάδα στο Europa League. Κάθε παραπάνω βήμα θα θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία και κάθε μικρότερο θα δημιουργήσει προβληματισμό. Διότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τα αποτελέσματα καθορίζουν στόχους και συναισθήματα. Και ο φετινός ΠΑΟΚ των υψηλών προσδοκιών καλείται να ξεπεράσει τον υψηλό –η αλήθεια είναι– πήχη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα