«Υγειονομική βόμβα στον Βοτανικό»

Οι τρανταχτές αδυναμίες της κυβέρνησης δίνουν την ευκαιρία στο Ποτάμι να αντιπαρατεθεί σε όλα τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας. Έτσι ενώ το Μαξίμου τρέχει να κλείσει συμφωνία, υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα με την αδυναμία διαχείρισης κρίσης στο μεταναστευτικό κι εκεί συνεχίζει να χτυπά το Ποτάμι.
Χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Β’ Πειραιά, Νίκος Ορφανός κάνει λόγο για «δημιουργία νέων αριστερών χώρων τύπου Αμυγδαλέζας». Μάλιστα τόνισε μεταξύ άλλων: «Φοβόμαστε ότι μία υγειονομική βόμβα που κινδυνεύει να εκραγεί αν συγκεντρωθούν στο Βοτανικό περισσότεροι από 5.000 μετανάστες. Η κυβέρνηση απορροφημένη από την ατέρμονη διαπραγμάτευση και την εσωτερική ενδοσκόπηση δεν κατάλαβε ότι με τη γιγάντωση του Ισλαμικού κράτους αργά ή γρήγορα το πρόβλημα θα έσκαγε στα σύνορα μας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας αλλά έπρεπε πρώτοι να είχαμε προνοήσει για την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος. Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει συσταθεί ακόμα ο φορέας για την απορρόφηση των κονδυλίων για τους μετανάστες».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μιλτιάδης Κύρκος: «Θέλουμε μια κυβέρνηση που να λύνει τα προβλήματα, όχι μια κυβέρνηση που καταγγέλλει. Το πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι ότι έχει μια κυβέρνηση που δε μπορεί να κυβερνήσει. Είδατε τί έγινε με τους πρόσφυγες. Έξι μήνες μετά, ενώ ξέραμε ότι έρχονται οι άνθρωποι, ανέλαβε ο ίδιος κι έβαλε τον κ. Φλαμπουράρη να συντονίσει. Έχουμε υπουργό. Τί γινόταν όλους αυτούς τους μήνες;»
Η οικονομία
Φυσικά το Ποτάμι δεν ξεχνά και το κύριο θέμα αυτό της οικονομίας, όπως και της συμφωνίας για το 3ο μνημόνιο, αυτή τη φορά με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. Το βασικό σύμφωνα με τους εκπρόσωπους του Ποταμιού είναι να επανεκκινήσει η οικονομία και να δημιουργηθούν μέσω των επενδύσεων νέες θέσεις εργασίας.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε γιατί δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο. Τώρα όμως πρέπει να θέσει ως πρώτη του προτεραιότητα τη διάσωση της κοινωνίας από την ανθρωπιστική κρίση. Ο πρωθυπουργός κατάλαβε αργά πως πρέπει να αλλάξει πορεία αλλά είναι προς τιμήν του που έστω και την τελευταία στιγμή έκανε πίσω» τόνισε ο Νίκος Ορφανός συμπληρώνοντας: «Υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί η κοινωνία από το Σεπτέμβριο με τόσο σκληρά φορολογικά μέτρα. Είναι ανάγκη, λοιπόν, η κυβέρνηση να δημιουργήσει άμεσα ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα να βρει νέα αντισταθμιστικά μέτρα, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις μέσω συμπράξεων».
Στο θέμα της συμφωνίας αναφέρθηκε και ο Μ. Κύρκος: «Το δύσκολο κομμάτι ξεκινάει μετά. Όχι το να ψηφιστεί στα υπόλοιπα κοινοβούλια ή να πάρουμε την πρώτη δόση, αλλά να εφαρμοστεί στο σύνολό της. Και για να υλοποιηθεί η συμφωνία, οι εκλογές δεν είναι ο καλύτερος δρόμος. Οι εκλογές βάζουν ένα φρένο σε όλα». Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα τους επόμενους μήνες, ώστε αυτή η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την αντιπολίτευση, να μπορέσει να φέρει εις πέρας στοιχειώδεις πολιτικές ώστε να ανασάνει η χώρα κι οι πολίτες. Διαφορετικά, κατέληξε, ούτε η διαπραγμάτευση για το χρέος θα καταστεί δυνατή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα