«Τσινάει» το ΠΑΣΟΚ για την συμφωνία

Λίγα 24ωρα πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους εταίρους και στο ΠΑΣΟΚ διαρρέουν πως η δεν είναι δεδομένοι οι 13 ψήφοι των βουλευτών του Κινήματος, εάν η συμφωνία βρίσκεται σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που θα ήθελε Χαριλάου Τρικούπη. Εξάλλου και η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα τονίζει με έμφαση: «Δεν έχουμε υπογράψει ούτε θα υπογράψουμε καμία λευκή επιταγή στον κ. Τσίπρα» υποστηρίζοντας ότι «το σοβαρό ζήτημα που τίθεται είναι αν η κυβέρνηση ως έχει, θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος των τεράστιων προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε. Η αντιπολίτευση, για λόγους εθνικής ανάγκης, κάλυψε το αντίστοιχο έλλειμμα σε επίπεδο Βουλής».
Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές, την οποία θεωρεί ως «προαπαιτούμενο» για την ψήφισή της. Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συναίνεση, καθώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και «ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με τα εσωκομματικά του και τα συνέδριά του», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ότι η συμφωνία είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που θα ήθελε η Χαριλάου Τρικούπη και έκανε γνωστό ότι θα θέσει το θέμα στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και θα ζητήσει από το κόμμα να μην ψηφίσει τη συμφωνία, αν ο πρωθυπουργός δεν δεσμευτεί ότι θα την υλοποιήσει και δεν θα έχει ως προτεραιότητα τα εσωκομματικά του.
«Δεν έχει αξία να ψηφίζουμε πράγματα που σε έναν με δύο μήνες δεν πρόκειται να προχωρήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής. Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό «να βγει να το πει, αν δεν έχει την πλειοψηφία στο κόμμα του».
Ως καλύτερη λύση, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προέκρινε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με σταθερότητα για τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ είπε ότι «ο Τσίπρας κερδίζει γιατί δεν υπάρχει καμία εναλλακτική από την αντιπολίτευση» και συμπλήρωσε «τα φέουδα δεν αφήνουν να υπάρξει εναλλακτική».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα