Υπέρ της ανεξαρτησίας η Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα δεν πτοείται από απειλές, έμμεσες ή άμεσες, απ’ όπου και αν προέρχονται και με επιστολή του προέδρου της, Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο σύλλογος τάσσεται υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας!

Η ομάδα της Βαρκελώνης απηχεί ιστορικά την έκφραση της ιδέας περί ανεξαρτητοποίησης της περιοχής από το κράτος της Μαδρίτης, όπως χαρακτηριστικά λένε στην Καταλονία. Είναι ο σύλλογος που αποτυπώνει την ιδέα της ελευθερίας των Καταλανών και δεν θα μπορούσε να μην ταχθεί στον αγώνα που γίνεται, για το δικαίωμα στην επιλογή. Η επιστολή του Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου υποστηρίζει την προσπάθεια του κινήματος που ηγείται η «Εθνική συμφωνία υπέρ του δικαιώματος να αποφασίζει», η οποία πρωταγωνιστεί στη δρομολόγηση του ψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας.

Ήταν σαφές πως η θέση της Μπαρτσελόνα ήταν, είναι και θα είναι υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ωστόσο οι τελευταίες δηλώσεις και οι έμμεσες απειλές από διαφόρους παράγοντες στην Ισπανία, μεταξύ των οποίων και του προέδρου της La Liga, είχαν δημιουργήσει ένα θολό τοπίο, το οποίο αποσαφηνίστηκε με την επιστολή του Μπαρτομέου. Να υπενθυμίσουμε ότι η La Liga, διά στόματος του προέδρου της, απείλησε, εμμέσως πλην σαφώς, πως αν ανεξαρτητοποιηθεί η Καταλονία, τόσο η Μπαρτσελόνα, όσο και η Εσπανιόλ, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα