Υπόθεση ομηρίας στο ΟΚΑΝΑ Χανίων

Ένας 45χρονος πατέρας πέντε παιδιών, ενταγμένος στο πρόγραμμα θεραπείας του ΟΚΑΝΑ, βρίσκεται εδώ και δύο ώρες εντός του κτηρίου του Οργανισμού των Χανίων – που βρίσκεται εντός του χώρου του ψυχιατρείο της πόλης – οπλισμένος και μάλιστα έτοιμος να πυροβολήσει… ξανά, αφού ήδη επιχείρησε να στείλει τα πρώτα του πυρά στους αστυνομικούς που ανταπέδωσαν.

Ο 45χρονος έχει υπό την ομηρία του τρεις εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ, ενώ έγινε γνωστό πως το κίνητρο που τον οδήγησε σε αυτή την πράξη είναι η πρόθεση του Δήμου Χανίων να γκρεμίσει το περίπτερο της επταμελής οικογένειας που βρίσκεται στο Ενετικό Λιμάνι! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τρεις υπάλληλοι είναι κλειδωμένοι σε ένα δωμάτιο και δεν έχουν επαφή με τον άνδρα.

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβακας, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και αμέσως μετέβη στο χώρο για να μεταβιβάσει στον άνδρα ότι το περίπτερο θα παραμείνει μέχρι νεοτέρας στη θέση του, ωστόσο ο άνδρας είναι πλέον ιδιαίτερα μπλεγμένος, αφού έχει τρεις όμηρους, ενώ έχει επιχειρήσει πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών. Μάλιστα, έχει τραυματιστεί από την ανταλλαγή των πυροβολισμών.

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση, αφού ο 45χρονος έχει ζητήσει χρόνο μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει, με τις ειδικές δυνάμεις, πλέον, να έχουν περικυκλώσει το χώρο του Ψυχιατρείου.

Ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και ο κ. Βάμβουκας συνομίλησαν μαζί του και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου για την διατήρηση του περιπτέρου, ο ίδιος ζήτησε και έγγραφη χορήγηση της σχετικής απόφασης, κάτι που όπως είπε ο κ.Βάμβουκας, δεν μπορεί να γίνει.

Πάντως ο άντρας τους είπε πως θα αποφασίσει τι θα κάνει.

Νέα εξέλιξη:

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο 45χρονος με το protothema.gr εξέφρασε την άρνησή του να παραδοθεί:

«Δεν το κουνάω από εδώ αν δεν αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο μαζί με τον δήμαρχο Χανίων να παραμείνω στο ίδιο περίπτερο», λέει μιλώντας αποκλειστικά στο protothema,gr.

«Προσπαθούν να με βγάλουν έξω και να με σκοτώσουν. Την Παρασκευή με έδιωξε ο εισαγγελέας από το γραφείο του που πήγα να καταθέσω την ένσταση, ο δήμαρχος με αγνόησε. Μου δώσατε υπόσχεση του είπα του Δημάρχου. Ο παππούς μου είναι ο Τρούμαν. Έχω 5 παιδιά, έχω 0,05 σεντ πόθεν έσχες. Δεν έχω μία. Έδωσα στο δήμαρχο τα στοιχεία μου την Παρασκευή που τον είδα τυχαία σε ένα καφενείο. Σαββατοκύριακο δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Ξέρετε τι είναι να έρχεται ένα χαρτί ότι καταστρέφεται το περίπτερό σου; Κάναμε ένσταση. Είμαι 16 χρόνια εκεί πέρα εγώ με το περίπτερο. Το αίτημα μου είναι να παραμείνει εκεί το περίπτερο. Ο διαπραγματευτής μου λέει βγες και θα κάνουμε έκτακτο συμβούλιο. Ομηρία έχουμε, δεν κάνουνε έκτακτο συμβούλιο; Με τις δικές μου σφαίρες θα σκοτωθώ, όχι με τις δικές τους. Μου παίξανε οι αστυνομικοί. έβγαλα πιστόλι για να ξεκλειδώσω την πόρτα, γιατί με κλείδωσαν απ έξω οι πονηρές οι κοπέλες. Αλλά δεν πειράζει. Δεν τις άγγιξα, ούτε τις απείλησα. Χορηγήθηκαν όλοι οι τοξικομανείς, έφυγαν, κλείδωσα την πόρτα και με μετά κάτι έγινε και με κλείδωσαν. Πήγαν με να με σκοτώσουν. Τώρα είμαι περιτριγυρισμένος από ελεύθερους σκοπευτές. Κινδυνεύω αν βγω. Θέλουν να με πείσουν να βγω για να με σκοτώσουν. Γιατί έχω παρελθόν με την αστυνομία, έχω κάνει φυλακή 3,5 χρόνια. Δεν είμαι τυχαία περίπτωση. Η αστυνομία είναι με κράνη και ειδικό τζιπάκι. Έχω χάσει 2 κιλά αίμα, είναι ποταμός το αίμα και αρχίζω και ράβομαι μοναχός μου. Δεν σταμάτησε η αιμορραγία δεξιά στην κοιλιακή χώρα. Θα μείνω στον λόγο της τιμής μου. Εγώ τις κοπέλες τις άφησα γιατί φοράω παντελόνια, τις κοπέλες θα πείραζα; Δύο κοπελιές είναι κλειδωμένες μέσα σε ένα δωμάτιο, φοβούνται. Ανοίγω την πόρτα να φύγουν και δεν θέλουν. Δεν είχα ψωμί και γάλα τον παιδιών να φάνε και άνοιξα το περίπτερο. Καθάρισα 1 χρόνο από τα ναρκωτικά, είμαι σε πρόγραμμα. Δεν θα φύγω από εδώ αν δεν δω γραπτώς από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων την άδεια. Αποφάσισαν να το κατεδαφίσουν», λέει ο 45χρονος άντρας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα