Υψηλής επικινδυνότητας το Απόλλων-Ολυμπιακός

Να που σε τρεις εβδομάδες περίπου θα διεξαχθεί ένα παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Αναφερόμαστε, φυσικά, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που μετά την κλήρωση της Τρίτης, 17/3, φέρνει αντιμέτωπους τον Απόλλωνα και τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη!

Πως είπατε, δεν είναι υψηλής επικινδυνότητας; Σκεφτείτε το ξανά, διότι το συγκεκριμένο παιχνίδι αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού. Και στο ίδιο αυτό γήπεδο είχαμε φέτος αρκετές εντάσεις και μάλιστα σε αναμετρήσεις… μηδενικής επικινδυνότητας.

Στις 2 Νοεμβρίου ο Αχαρναϊκός χρησιμοποίησε ως έδρα το γήπεδο της Ριζούπολης με αποτέλεσμα περισσότεροι από 5.000 φίλοι της ΑΕΚ να βρουν ευκαιρία να βρεθούν στις… παλιές τους γειτονιές. Ως εκ τούτου, δεν αποφεύχθηκαν εντάσεις πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μεταξύ κιτρινόμαυρων οπαδών και δυνάμεων της αστυνομίας, εισβολές στον αγωνιστικό χώρο και… μανούρες με τους λίγους φίλους του Αχαρναϊκού μετά το φινάλε της συνάντησης.

Στις 2 Φεβρουαρίου η ΑΕΚ έπαιξε πάλι στη Ριζούπολη, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Απόλλωνα και μετά το φινάλε του αγώνα υπήρξε τετ – α – τετ των οργανωμένων της Original 21 με μερίδα Απολλωνιστών. Μικρής έντασης επεισόδια μεν, ικανά να προβληματίσουν τη νέα… ευαίσθητη κυβέρνηση δε!

Μένει να δούμε αν στον ημιτελικό Απόλλων – Ολυμπιακός τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ομαλά. Το γήπεδο, πάντως, δεν προσφέρει ασφάλεια 100%, ενώ και η… γειτονιά δεν είναι και η πιο φιλική για τους «ερυθρόλευκους». Στον Ολυμπιακό, φυσικά, δε θέλουν καν να σκέφτονται ότι μπορεί να μπλέξουν σε παιχνίδι με επεισόδια οποιασδήποτε μορφής και οι λόγοι είναι ευνόητοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα