Φαντασμαγορική έναρξη για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Με μια φαντασμαγορική τελετή στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου, έγινε η έναρξη του επετειακού Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού που φέτος κλείνει 100 χρόνια. Άνθρωποι όλων των ηλικιών κατέκλισαν το ιστορικό κέντρο της πόλης και απόλαυσαν ένα θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Η τελετή ξεκίνησε με την προβολή βίντεο για τα  100 χρόνια του καρναβαλιού. Ασπρόμαυρες και έγχρωμες εικόνες, μάρτυρες της καρναβαλικής ιστορίας της πόλης, παρέλασαν μπροστά από τα μάτια των παρευρισκόμενων, ξυπνώντας αναμνήσεις και χαρίζοντας συγκίνηση. Με το σύνθημα του δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη, μια ζωντανή τούρτα από 100 παιδιά του Συλλόγου Ενόργανης Γυμναστικής «ΟΚΑ Αρκάδι» άναψε 100 κεριά, ενώ πυροτεχνήματα γέμισαν των ουρανό του ενετικού λιμανιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή διοργάνωση τελείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού καθώς οι εκδηλώσεις  συνδράμουν στην ανάδειξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος και στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη του Ρεθύμνου.  Με πρωτοβουλία του δήμου και σύνθημα «έλα κι εσύ» στο επίσημο siteτου καρναβαλιού www.rethymnocarnival.gr,οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν οικονομικά πακέτα  για οικογένειες ή μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Σημειώνεται ότι η εβδομάδα αυτή είναι αφιερωμένη στο Κυνήγι του Θησαυρού, καθώς στις 12/2 είναι το Διαδικτυακό, στις 14/2 ο χορός των ομάδων του, στο Κέντρο “Άστρο” στις 21:00, στις 15/2 το Γυμνασιακό στο Φρούριο Φορτέτσα, ενώ στις 16/2 θα λάβει χώρα η επίσημη διοργάνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, θα παραβρίσκονται εκπρόσωποι του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ρεθύμνης, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν φάρμακα και χρήματα για την ενίσχυσή του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα